Miljardair zoekt vriendin om samen naar maan te reizen … en je kan je kandidaat stellen

Yusaku Maezawa maan
Twitter @yousuck2020

Yusaku Maezawa wil in 2023 als eerste betalende ruimtetoerist rond de maan vliegen met een raket van SpaceX. De 44-jarige Japanse miljardair hoopt die ruimtereis te kunnen doen met een levenspartner, al is hij momenteel single. Daarom gaat Maezawa via een televisieprogramma op zoek naar een vriendin.

“Hij droomt er al lang van om naar de ruimte te gaan. Hij wil zo’n bijzondere plaats bezoeken met iemand bijzonder”, schrijft online televisiestation Abema TV bij de aankondiging van de geplande documentaire Full Moon Lovers.

Yusaku Maezawa is de oprichter van ZoZo, de grootste online kledingwinkel van Japan, maar verkocht dat bedrijf vorig jaar. Zijn vermogen wordt geschat op 2,4 miljard euro.

Inschrijvingen

Toch mist de 44-jarige Japanner naar eigen zeggen iets in zijn leven. “Nu ik langzaam overspoeld wordt door gevoelens van eenzaamheid en leegheid, is er één ding waaraan ik denk: één vrouw liefhebben”, zegt hij.

Daarom besloot Maezawa om in te gaan op de vraag van de programmamakers om via hen een levenspartner te zoeken die meegaat naar de maan. Wie geïnteresseerd is, kan zich nog tot en met vrijdag 17 januari om 2 uur Belgische tijd aanmelden via deze website.

Maezawa heeft maar heel weinig eisen voor zijn toekomstige partner. De vrouw moet single zijn en 20 jaar of ouder. Daarnaast moet ze positief ingesteld zijn en ten volle van het leven genieten. Zijn toekomstige levenspartner moet ook geïnteresseerd zijn in de ruimte en wereldvrede nastreven.

Reis in 2023

Daarnaast moet je, als je gekozen wordt, tijd hebben om de voorbereidingen op de ruimtereis te doen bij SpaceX. Eind maart hoopt Maezawa zijn levenspartner gevonden te hebben.

De ruimtereis zelf zou doorgaan in 2023. De flamboyante miljardair kocht anderhalf jaar geleden de eerste plaatsen op de SpaceX Starship naar de maan. De raket zal niet landen op de maan, maar er wel rondvliegen. Eerder gaf Maezawa al aan graag kunstenaars te willen meenemen op zijn reis naar de maan. Nu heeft hij dus beslist om één plaatsje te voorzien voor zijn toekomstige geliefde.

Gesponsorde artikelen