Legendarische K-popgroep BIGBANG werkt na vier jaar aan nieuwe muziek

Het Zuid-Koreaanse agentschap YG Entertainment heeft de langverwachte comeback van BIGBANG bevestigd. De groep zou na vier jaar afwezigheid werken aan nieuwe muziek die nog deze lente zal verschijnen.

De legendarische K-popgroep BIGBANG komt deze lente nog met een nieuw nummer. Het zal in maart vier jaar geleden zijn dat de groep nog met nieuw werk kwam.

BIGBANG

BIGBANG is een van de grootste K-popgroepen uit de zogenaamde tweede generatie van K-pop. De groep ontstond in 2006 en bestond toen uit vijf leden: T.O.P., Taeyang, G-Dragon, Daesung en Seungri. In 2017 begon T.O.P. als eerste aan zijn legerdienst. De overige leden deden toen nog verder. In 2018 trokken Taeyang, G-Dragon en Daesung naar het leger. Sindsdien is het stil rond de groep.

In 2020 werd BIGBANG aangekondigd als een van de namen op Coachella. Dat had toen het eerste optreden van de groep geweest sinds 2018 en het eerste met alle actieve leden sinds 2017. Maar door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van Coachella afgelast en werd dus ook de comeback van BIGBANG uitgesteld.

Lente

Nu komt die comeback er dan toch aan. In een officieel statement liet YG Entertainment weten dat BIGBANG deze lente een nieuw nummer zal uitbrengen. Het zal het eerste nieuwe nummer worden van de groep sinds Flower Road, dat verscheen in maart 2018.

In datzelfde statement maakte YG Entertainment ook bekend dat T.O.P. na 16 jaar zijn exclusiviteitscontract bij het agentschap beëindigd heeft. Daardoor zal hij zich kunnen bezighouden met andere activiteiten. YG bevestigde wel dat T.O.P. al klaar was met de opnames voor het nieuwe nummer van BIGBANG en dat hij op dit moment samen met de andere leden bezig is met de opnames van de videoclip. Ook in de toekomst zal hij blijven samenwerken met YG voor de activiteiten van BIGBANG.

Seungri

BIGBANG zal bij de comeback bestaan uit vier leden in plaats van de vijf van eerder. Dat komt doordat Seungri in 2019 uit de groep en het agentschap YG Entertainment stapte. Hij deed dat nadat hij betrokken raakte bij een prostitutieschandaal.

Uiteindelijk werd Seungri in 2021 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. In januari 2022 werd die straf verminderd tot 18 maanden omdat Seungri toen toch schuldig pleitte, nadat hij eerst alle beschuldigingen ontkende.

Meer
Lees meer...