Prostitutieschandaal in K-popwereld zorgt voor vertrek van enkele van de grootste K-popsterren

Het rommelt binnen de K-popwereld. Eerder deze week kwam aan het licht dat Seungri, een van de vijf leden van BIGBANG, een prostitutienetwerk had, waarbij hij meisjes aanleverde voor rijke zakenmannen in ruil voor investeringen, maar ook voor zijn vrienden (jonge) meisjes ter beschikking stelde. 

Wie dacht dat schandalen met drugs en prostituees iets was dat weggelegd was voor Amerikaanse rappers, heeft het bij het verkeerde eind. Want ook in de K-popwereld is er een schandaal opgedoken waarin prostituees de hoofdrol spelen.

Prostituees in chique nachtclubs

Seungri, het jongste lid van de K-popgroep BIGBANG, wordt beschuldigd van het regelen van prostituees voor zakenmannen in chique nachtclubs in de dure wijk Gangnam in Seoul. Seungri, die voluit Lee Seung-hyun heet, werd gearresteerd en riskeert een gevangenisstraf die kan oplopen tot drie jaar. Naast de beschuldigingen rond prostitutie zou Seungri ook betrokken zijn bij illegaal druggebruik, seksueel misbruik en politiecorruptie in de nachtclub Burning Sun, waarvoor Seungri de PR deed. Voorlopig ontkent hij alle beschuldigingen.

Hoewel Seungri de beschuldigingen ontkent, heeft hij toch beslist om afscheid te nemen van het leven in de spotlights. Hij bood zelf zijn ontslag aan bij z’n agentschap YG Entertainment om zijn agentschap en zijn groepsleden van het onderzoek en de beschuldigingen te sparen. Toen het nieuws over de beschuldigingen aan het adres van Seungri maandag lekte op sociale media, verloor YG Entertainment op slag 16 procent op de beurs.

BIGBANG

BIGBANG kan gezien worden als een van de grootste K-popboysbands aller tijden. BIGBANG ontstond in 2006 en zette de zogenaamde Koreaanse golf in gang, waardoor het de baan effende voor groepen als BTS en EXO, die momenteel wereldwijd successen boeken. BIGBANG wordt daardoor ook omschreven als “Kings of K-pop”. Hun management ligt al sinds het begin van hun carrière in de handen van YG Entertainment, een van de grootste drie entertainmentbedrijven van Zuid-Korea.

Hoewel de band al meer dan 10 jaar bezig is, brengt het vijftal nog steeds muziek uit. Op dit moment ligt hun carrière weliswaar op een laag pitje omdat vier van de vijf leden bezig zijn aan hun verplichte legerdienst. Seungri ging normaliter op 25 maart van dit jaar aan die dienst beginnen.

De Great Gatsby van Korea

Seungri staat in Zuid-Korea bekend als de lokale Great Gatsby. Die naam kreeg hij door zijn riante levensstijl die hij graag etaleert en de vele bedrijven die hij in handen heeft.

Zo bezit de zanger naast een nachtclub ook een restaurantketen en een eigen muzieklabel. Maar dat imperium dreigt nu volledig in elkaar te storten als blijkt dat de beschuldigingen aan Seungri’s adres waar zijn.

Chatroom

Nadat het nieuws over Seungri lekte, kwam ook aan het licht dat verschillende K-popsterren een groepsgesprek hadden waarin naaktfilmpjes van meisjes zonder hun toestemming gedeeld werden. In die groep vroegen de jonge mannen ook naar meisjes met wie zij de lakens konden delen.

Andere leden van het groepsgesprek zijn Choi Jong-hoon van F.T. Island, Jonghyun van CNBLUE, zanger en acteur Jung Joon-young en Yong Jun-hyung van Highlight. De drie mannen die lid zijn van boysbands, hebben hun ontslag al aangekondigd om hun groepen van verdere schade te sparen. Jung Joon-young heeft al bekend dat hij wel degelijk filmpjes deelde in dat groepsgesprek.

Meer
Lees meer...