Motodieven gefolterd en bijna vermoord met giftige mieren

In Bolivia hebben inwoners van een dorp in het regenwoud twee vermoedelijke dieven gefolterd door hen aan een boom te binden die krioelt met giftige mieren. De kwelling werd de mannen bijna fataal.

De mannen werden ervan beschuldigd drie motorfietsen te hebben gestolen, zegt dokter Roberto Paz aan journalisten in Cochabamba. Een van hen ligt op de afdeling intensieve zorgen terwijl de andere dialyse nodig had wegens nierfalen.

De giftige mieren, van de soort pseudomyrmex triplarinus, leven in symbiose met de triplarisplant, ook wel mierenboom genoemd. Hun gif heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt als een traditionele behandeling van artritis. 

Een zus van een van de slachtoffers vertelt aan Radio Fides dat dorpsbewoners in Ayopaya de twee mannen van 18 en 19 bijna drie dagen vasthielden. De zogezegde dieven werden pas vrijgelaten nadat familieleden omgerekend 2.680 euro betaalden als schadevergoeding voor de moto’s. De mannen zouden zijn omgekomen als ze niet hadden betaald, zegt ze volgens The Guardian.

Meer
Lees meer...