Left Right
scrollTop top

Move over, hummus! Check deze 7 Mexicaanse dips en salsa’s


Move over, hummus! Check deze 7 Mexicaanse dips en salsa’s

Hummus, jij hebt je beste tijd gehad. Dit is het tijdperk van andere heerlijke sausjes. Check bijvoorbeeld deze 7 Mexicaanse dips en salsa’s:

1. Uiteraard horen er tomaten in dit lijstje …

Mexico staat bekend om zijn heerlijke sauzen en deze tomatensaus voldoet volledig aan je verwachtingen. Combineer de saus met gegrild vlees of zet ze naast de pot tortillachips als dipsaus. Het recept vind je hier.

2. … en een superpikante saus met tabasco

Deze tomatensalsa is iets sneller en makkelijker te maken dan de tomatensaus, op zo’n 10 minuten staat het spicy bijgerecht al op tafel. Durvers kunnen het recept hier vinden!

3. Of wat dacht je van een authentieke versie in de vijzel?

Voor wie het allemaal nog wat heter en bovendien authentieker mag, is er deze saus met paprika. Je bereidt ze met een grote vijzel en serveert ze best bij een mals stukje gegrild vlees. Je maakt hem zo!

4. En voor wie graat wat lichter wil dineren, is er deze zomerse salsa amarillo

Deze frisse salsa met mango en rode peper is sowieso een succes. Je eet hem bij je barbecue of bij een lekker stukje kip. Ontdek hier hoe simpel het recept is.

5. Sowieso mag ook de avocadodip niet ontbreken

Dé dipsaus der Mexicaanse dipsauzen tegenwoordig: guacamole! Wie fan is van avocado haalt zijn hartje op met dit veelzijdige bijgerecht. Het past dan ook werkelijk bij alles, van tortillachips tot allerhande wraps. Check het recept hier.

6. Maar je kan ook kiezen voor the best of both met deze combinatie …

Dit duo van sausjes is perfect voor een avondje onder vrienden. Je hebt enerzijds de zachte salsadip met avocado en tomaat en anderzijds een pikantere versie met avocado en rode pepers. Voeg er een grote zak tortillachips aan toe en je aperitief kan niet meer stuk. Bekijk hier de recepten.

7. … of dit duo van supersnelle salsa’s

Ook met pesto en crème fraîche kan je een heerlijke dipsaus maken. Samen met de tomatensalsa een streling voor je smaakpapillen. Het snelle recept vind je hier.

Op zoek naar nog meer inspiratie of de beste gerechtjes voor bij deze sausjes? Ontdek de hele Mexicaanse keuken via Albert Heijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…