Acteur en regisseur Andy Serkis, die vooral bekend is door zijn rollen van Gollem in ‘Lord Of The Rings’, van King Kong en van Caesar in de nieuwe ‘Planet Of The Apes’-films, staat op goeie voet met Netflix. Zijn langverwachte ‘Mowgli’-film is gekocht door Netflix en de streamingdienst heeft hem ook aangeworven om een film over ‘Animal Farm’ te maken, het legendarische boek van George Orwell.
Het verhaal van Mowgli is gekend: het Indiase mensenkind dat opgevoed wordt door een roedel wolven, maar naar de mensenwereld wordt teruggebracht door de beer Baloo en de panter Bagheera nadat de tijger Shere Khan het mensenkind bedreigt.
De film wordt geregisseerd door Andy Serkis. Hij werkt samen met acteurs Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch. De film combineert live-action en motion capture technieken. De regisseur zelf is blij met de verhuis naar Netflix omdat hij hierdoor een meer compromisloze film kan maken: “Er rezen altijd al vragen rond de marketing van de film.
Geen kinderfilm
Omdat iedereen zich baseert op de versie die ze het best kennen – die van Disney – gaan mensen er gemakshalve van uit dat het een kinderfilm zou zijn. Dat is het niet. In tegenstelling tot zijn voorgangers is hij namelijk niet bedoeld voor jongere kinderen, ik zou een PG-13 willen. Op deze manier kunnen we een diepere film maken met donkerdere thema’s en enge momenten. Het geweld tussen de dieren is niet gratuit, maar hoort er wel bij”, zei hij in een interview met IndieWire.
Oorspronkelijk werd de film in oktober verwacht, maar die releasedatum wordt nu verschoven naar ergens begin 2019. Daarnaast komt er ook een 3D-versie in de bioscoop.
Bekijk de trailer van Mowgli hier
Animal Farm
En Netflix heeft blijkbaar vertrouwen in Andy Serkis, want ze hebben hem ook aangezocht om een verfilming te maken van Animal Farm. Netflix heeft recent de rechten op die literaire klassieker van George Orwell uit 1945 verworven.
Net als voor Mowgli zal Andy Serkis hiervoor samenwerken met producer Jonathan Cavendish. Volgens hem zal het “een tijdloze klassieker” worden die zal aantonen dat het boek van Orwell “ook in deze tijden nog relevant is”, zo zei hij in Deadline.
Nog niets aan belang ingeboet
Het boek is een satire op de Russische Revolutie en gaat over een groep dieren die er genoeg van heeft om als slaven van de mensheid te moeten leven, en de macht in eigen handen neemt. Na een revolutie op een boerderij, waarbij de mensen verjaagd worden, nemen de varkens, die de doctrine van het Animalisme hebben ontwikkeld en de revolutie hebben geleid, geleidelijk aan de touwtjes in handen op het bedrijf. Twee varkens, Napoleon (=Stalin) en Sneeuwbal (=Trotski), raken verwikkeld in een machtsstrijd die in de uitwijzing van Sneeuwbal culmineert.
De Nederlandse politicus en schrijver Jan Terlouw zei vorig jaar nog in de Nederlandse krant De Volkskrant dat Animal Farm nog niets aan belang heeft ingeboet in een tijdperk waarin de machtigste man ter wereld over “alternatieve feiten” durft te praten.
De producer van de film, Jonathan Cavendish, zou dus wel eens gelijk kunnen hebben als hij zegt dat Animal Farm een tijdloze klassieker wordt, ook al zijn er al meermaals pogingen gedaan om het boek te verfilmen, maar nooit met al te veel succes.