MTV werkt aan serie over moord op zesjarige beautyqueen JonBenét Ramsey

Goed nieuws voor true-crimefans want er komt een nieuwe reeks over de moord op JonBenét Ramsey. De limited series zal gemaakt worden door MTV Entertainment in samenwerking met 101 Studios en zal “nieuwe details aan het licht brengen over de zaak en de mediahysterie die de zaak teweegbracht”.

We hoeven aan echte true-crimefans uiteraard niet meer uit te leggen wie JonBenét Ramsey is. De zesjarige JonBenét Ramsey werd op tweede kerstdag in 1996 dood aangetroffen in de wijnkelder van haar ouderlijk huis. Tot op heden is er geen schuldige gevonden voor de moord, maar er doen heel wat theorieën de ronde.

Nieuwe docureeks

MTV Entertainment Studios en 101 Studios zullen de zaak nu opnieuw in beeld brengen in een nieuwe docureeks. “De limited series zal details vertellen over de mysterieuze dood van JonBenét Ramsey en de mediahysterie die de zaak teweegbracht. Het is een zaak die het volledige land in de ban hield en ons achterliet met meer vragen dan antwoorden”, klinkt het in de korte inhoud.

Richard LaGravenese, die in het verleden al betrokken was bij films als Water for Elephants, PS I Love You en Disenchanted is aangesteld als showrunner van de nieuwe reeks over JonBenét Ramsey. In het verleden verschenen er al verschillende documentaires over de moord op JonBenét Ramsey, daarbij wordt vaak in de richting van de ouders gekeken als mogelijke schuldige. Daarnaast is ook JonBenéts broer Burke, die negen jaar oud was op het moment van de feiten, een verdachte die vaak terugkeert.

Maar de familie van JonBenét blijft volhouden dat het gaat om een indringer die via een gebroken raampje in de kelder het huis kon betreden. JonBenét was namelijk geen gewone zesjarige. Ze nam deel aan missverkiezingen waarbij ze als een volwassen vrouw werd opgemaakt. Hierdoor bestaat de kans dat ze geviseerd werd door sex offenders. Welke piste de nieuwe serie zal volgen, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...