Podcast ‘De Volksjury’ vanaf later deze maand te zien op Streamz

Goed nieuws voor fans van De Volksjury! De podcast zal vanaf later deze maand namelijk niet meer enkel te beluisteren zijn, maar je kan Laura en Silke vanaf dan ook aan het werk zien. Het duo houdt uiteraard al langer liveshows, maar nu zal iedereen kunnen kijken naar de podcast via Streamz.

Echte true crime-fans hebben natuurlijk geen introductie van De Volksjury meer nodig. Sinds 2017 maken Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck samen de podcast De Volksjury, waarin ze op hun eigen manier (on)opgeloste moordzaken behandelen. Ondertussen zijn we 130 afleveringen verder en groeide de podcast uit tot een gigantisch succes. Zo hebben Laura en Silke maandelijks zo’n 400.000 luisteraars en touren ze op dit moment langs uitverkochte theaterzalen met hun liveshows. Daarnaast bracht het duo ook al twee boeken uit die uitgroeiden tot bestsellers.

Maar er is nog meer, want vanaf woensdag 20 maart zal je kunnen kijken (ja, kijken) naar De Volksjury op Streamz. Daar zal je de aflevering van donderdag telkens al een dagje eerder kunnen zien.

De Volksjury op Streamz

Laura en Silke van De Volksjury werkten eerder al samen met Streamz. Toen behandelden ze in hun podcast enkele moordzaken die ook aan bod kwamen in de docureeks True Crime Belgium, maar nu krijgen ze hun eigen programma.

Het zal gaan om opnames van de podcast zoals we die gewend zijn. In elke aflevering zullen Laura en Silke dus een (on)opgeloste moordzaak bespreken. Dat doen ze nog steeds op hun eigen (ietwat onverantwoorde) manier met plaats voor een beetje humor én uiteraard een flesje cava. Al krijgen we in de teaser voorlopig enkel glaasjes wijn te zien.

Een visuele podcast

Een podcast met beeld lijkt misschien wat vreemd, maar gebeurt tegenwoordig steeds vaker. “De beslissing om de podcast in een visueel format te gieten, komt voort uit de groeiende vraag naar meer audiovisueel entertainment omtrent podcasts”, verklaart Dorien Rausch, Hoofd Content bij Streamz hierover. “Door De Volksjury naar Streamz te brengen, versterken we de luisterervaring en voegen we meteen ook een extra dimensie toe voor de trouwe fans van de podcast. We zijn dan ook enorm vereerd dat we dit samen met ‘de volksjury’ kunnen brengen en hun fans tegemoet kunnen komen”

Ook Laura en Silke zelf zijn enthousiast. “Onze podcast met beeld aanbieden is een logische volgende stap: de luisteraars noemen ons regelmatig hun besties, en die wil je toch het liefst heel dichtbij je hebben. We zijn ook enorm enthousiast om een heel nieuw publiek aan te spreken via Streamz. Hoe meer zielen hoe meer vreugde! Aan onze trouwe en​ nieuwe luisteraars, schenk jezelf iets te drinken in en kom er gezellig bijzitten om mee te speculeren!”, klinkt het bij Laura en Silke.

Vanaf woensdag 20 maart kan je om de twee weken een nieuwe aflevering verwachten van De Volksjury op Streamz. Wie geen Streamz heeft, of toch nog steeds liever naar de podcast luistert, kan dat blijven doen, want op donderdag verschijnen dezelfde afleveringen zoals gewoonlijk op alle podcastplatformen.

Meer
Lees meer...