‘True Crime Belgium’: Streamz en Play4 komen met eerste Belgische true-crimeserie

Binnenkort kan je op Streamz en Play4 kijken naar de eerste Belgische true-crimeserie. De reeks, die de heel toepasselijke naam True Crime Belgium kreeg, is vanaf woensdag 16 februari 2022 te vinden op Streamz en zal later ook verschijnen op Play4. De docureeks zal ook verder leven naast het scherm, want de populaire podcast De Volksjury zal de verhalen verder uitdiepen.

True-crimeseries zijn razend populair. Maar deze series gaan meestal over zaken in de Verenigde Staten. Daar brengen Streamz en Play4 nu verandering in, want zij komen met de eerste reeks die dieper in zal gaan op zaken uit ons land.

True Crime Belgium

True Crime Belgium bestaat uit 16 afleveringen die telkens een zaak behandelen. Sommige zaken krijgen meer aandacht en worden opgesplitst in twee afleveringen. In de reeks wordt de zaak uitgediept aan de hand van authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal, dat nooit eerder getoond werd en komen ook speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden aan het woord.

Naast de afleveringen op Streamz en Play4 zal de reeks ook een vervolg krijgen in de vorm van een podcast. Die wordt een partnership met de populaire Belgische true-crimepodcast De Volksjury. In vier speciale afleveringen van die podcast zullen enkele zaken verder uitgediept worden. Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck, het duo achter De Volksjury, staat al te popelen: “Het is geen verrassing dat Vlamingen zich interesseren in true-crime. In België bestaan al heel veel fictiereeksen over politie- en moordzaken en true-crime is daarin de volgende logische stap.”

Eerste drie zaken

We krijgen nu al een kleine teaser van wat we mogen verwachten van True Crime Belgium. De reeks wordt afgetrapt met een dubbelaflevering getiteld ‘Nacht van de waanzin’. In twee afleveringen zullen we alles te weten komen over de zaak rond Osman Calli. Hij vermoordde in één nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmama in Gent en in Aalst. Twee slachtoffers overleefden de schietpartij en zullen aan het woord komen in de aflevering.

De tweede zaak (die dus behandeld zal worden in de derde aflevering) is ‘Nachtmerrie tegen sluitingsuur’ en zal in het teken staan van Kelly Hesters. Zij werd in 2002 aangevallen in haar boetiek. Tegen sluitingstijd kwam een psychopaat haar winkel binnen en begon hij haar te martelen. Als bij wonder overleefde ze de aanval en kan ze alles nu zelf, 20 jaar na de feiten, vertellen in True Crime Belgium.

De laatste aflevering waarover we al info krijgen is ‘Dood-geknuffeld’. Die gaat over de zaak rond Myriam Werbrouck en Freddy Eyletten. Zij mishandelden de demente moeder van Myriam, tot dat haar uiteindelijk fataal werd. De aflevering zal dieper ingaan op oudermishandeling en hoe Werbrouck en Eyletten erin slaagden om iedere vorm van externe controle stap voor stap uit te schakelen.

True Crime Belgium is vanaf 16 februari te bekijken via Streamz. Elke week verschijnt daar een nieuwe aflevering. Later zullen de afleveringen ook te zien zijn op Play4.

Meer
Lees meer...