‘De Twaalf’: Riadh Bahri, Sander Gillis en De Volksjury geven hun mening over de Assepoestermoord

Afgelopen zondag is het tweede seizoen van De Twaalf van start gegaan op VRT1. Daarin volgen we het proces van de Assepoestermoord en de twaalf leden van de jury. Zij zullen moeten oordelen over de schuld of onschuld van de jonge Julie Bergman (Lou Miller) en haar papa Anton (Koen De Graeve), die verdacht worden van de moord op Marianne Coens (Katrien De Ruysscher), de stiefmoeder van Julie.

Wie zondag naar de eerste aflevering van De Twaalf heeft gekeken, heeft waarschijnlijk zelf ook al een mening over de Assepoestermoord. VRT1 verzamelde een panel van “experts” die elke week hun mening zullen geven over de zaak.

De Twaalf

Het panel bestaat uit nieuwsanker Riadh Bahri, radiopresentator Sander Gillis en Laura en Silke van de truecrimepodcast De Volksjury. Zij zullen elke week dinsdag hun theorieën delen in een korte video die gedeeld wordt op de Instagram- en Facebookpagina’s van VRT1 en VRT MAX.

De duidelijkste theorie komt na één week van Riadh Bahri. Hij verdacht eerst Anton, maar veranderde daarna van mening. Nu meent hij dat Dennis Pycke (Wouter Hendrickx), de ex-partner van Marianne, de dader is.

Laura en Silke hebben ook nog een theorie over Kobe (Jul Goossens), de zoon van journaliste Nico Willems (Emilie De Roo). Hij wordt ervan beschuldigd naaktfoto’s van zijn vriendinnetje Jeanne (Adriana Bakker) gedeeld te hebben. Volgens Laura en Silke heeft Kobe dit niet gedaan, maar hebben zijn pesters zijn Twitterprofiel gehackt, waardoor het dus lijkt alsof hij de foto’s verspreidde. Ook Riadh denkt dat Kobe onschuldig is. “Hij ziet er te lief uit. Te schattig. Als hij het toch gedaan heeft, verlies ik mijn geloof in mensen met krullen.”

Bekijk hier de nabespreking van de eerste aflevering van De Twaalf:

Je kan de theorieën van Riadh, Sander en Laura en Silke van De Volksjury elke week bekijken op de Instagram- en Facebookpagina van VRT1 en VRT MAX. Elke zondag rond 21 uur verschijnt er een nieuwe aflevering van De Twaalf op VRT1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...