‘De Twaalf’: VRT 1 deelt eerste beelden seizoen 2

Goed nieuws voor de fans van de fictiereeks De Twaalf. Binnenkort verschijnt er namelijk een nieuw seizoen op VRT 1. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar toch deelde de zender alvast een korte video. Het nieuwe seizoen zal over een volledig nieuwe zaak gaan.

Na vier jaar komt er eindelijk een nieuw seizoen van De Twaalf. Toen de reeks voor het eerst uitkwam, was het een daverend succes. Ondertussen is de reeks namelijk ook wereldwijd op Netflix te bekijken én lijkt zelfs Britse komiek en acteur Ricky Gervais grote fan te zijn.

De Twaalf

Het eerste seizoen van De Twaalf dateert ondertussen al van 2019. Toen vertelde de reeks het verhaal van Frie Palmers. Zij staat in een assisenproces terecht voor de moord op haar vriendin én de moord op haar dochter. De reeks volgt de twaalf burgers die worden opgeroepen om in de jury te zetelen. Elke aflevering focust op één of twee juryleden en daarin krijgen we te zien hoe hun leven hun uiteindelijke keuze tussen onschuldig en schuldig beïnvloedt.

Vier jaar geleden zagen we onder andere Maaike Cafmeyer, Maaike Neuville, Charlotte De Bruyne, Johan Heldenbergh, Tom Vermeir en Josse De Pauw in de reeks. In het nieuwe seizoen zal die cast er volledig anders uitzien.

Seizoen 2

Dat er een tweede seizoen zou komen, was al even bekend. Maar nu komt VRT 1 ook met de eerste beelden en wat meer info over het verhaal. Dat zou draaien rond Anton en zijn dochter Julie die allebei worden verdacht van moord. Die rollen worden gespeeld door acteurs Koen De Graeve en Louisa Peeters.

“Ik heb Marianne per ongeluk van de trap geduwd”, horen we Julie alvast zeggen in de eerste teaser. Maar daarnaast horen we Anton het tegengestelde beweren: “Ik denk niet dat Marianne per ongeluk van de trap is geduwd.” Naast De Graeve en Peeters zal Katrien De Ruysscher (Thuis) te zien zijn als Marianne en is Peter Van den Begin strafpleiter van dienst. Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart Hollanders, Yassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marjan De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo vullen die cast verder aan.

Meer
Lees meer...