Left Right
scrollTop top

Ricky Gervais tweet vol lof over Vlaamse reeks ‘De Twaalf’


De Twaalf
© VRT

Ricky Gervais krijgt zelf vaak positieve reacties op zijn eigen werk. Maar zelf tweet hij ook regelmatig over zijn favoriete reeksen. Eén daarvan is de Vlaamse reeks De Twaalf, die wereldwijd te vinden is op Netflix.

De Twaalf werd vorig jaar in eigen land een groot succes, maar dankzij Netflix nu kan ook de wereld meegenieten van de reeks van Wouter Bouvijn. De Britse komiek, acteur en televisiemaker Ricky Gervais kon de reeks zo bekijken en was duidelijk onder de indruk.

“Buitengewoon”

Ricky Gervais keek De Twaalf in een week uit en deelde in een tweet zijn bevindingen over de reeks. Daaruit bleek dat hij een grote fan was van de Vlaamse serie met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

“Ik heb deze week naar De Twaalf gekeken”, zo startte Ricky Gervais zijn lofrede. “Het is een van de meest complexe, genuanceerde en aangrijpende dramareeksen over een rechtszaak die ik ooit gezien heb. Naturalistisch en buitengewoon. Prachtig en ruw. Een studie van humaniteit, moraliteit, integriteit en gevolg. Bravo.” Het mag dus duidelijk zijn: Ricky Gervais is een superfan van de reeks.

De Twaalf

De Twaalf volgt de rechtszaak tegen Frie Palmers (Maaike Cafmeyer). Zij wordt ervan verdacht haar beste vriendin, Brechtje Vindevogel (Lynn Van Royen) en haar eigen dochtertje vermoord te hebben. Brechtje werd achttien jaar geleden vermoord en het dochtertje van Frie en Stefaan (Johan Heldenbergh) overleed twee jaar geleden.

Voor beide zaken wijzen alle sporen naar Frie, maar zij houdt vol dat ze onschuldig is. In de reeks worden vooral de twaalf juryleden gevolgd die opgeroepen zijn om hun oordeel te vellen over de zaak. Op die manier geeft de reeks een interessant inzicht in de werking van de rechtbank. Maar tegelijk is het ook een interessante inkijk op het leven van twaalf wildvreemden wiens paden door de rechtszaak plots kruisen.

Bekijk hier nog eens de trailer van De Twaalf:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755