‘Thuis’ zorgt voor enkele plottwists in seizoensfinale: Wij zetten ze even op een rijtje

Vanavond was het zover. Het 28ste seizoen van Thuis liep op z’n einde met een spannende seizoensfinale. Gisteren kwamen we al te weten wie er uiteindelijk achter de moord van Alexander zat, maar vandaag kwamen daar nog enkele plottwists bij.

Naar goede gewoonte komt er tijdens de zomer een tijdelijke stopzetting van zowel Thuis als Familie. Bij Familie was die seizoensfinale al voor vorige week, maar de fans van Thuis moesten tot nu wachten op de ontknoping. Al is er van een ontknoping niet meteen sprake, want na deze finale blijven de kijkers tot na de zomer achter met heel wat vragen.

Seizoensfinale

Het seizoen van Thuis zit erop. Met een extra lange seizoensfinale zaten de fans deze avond een uur lang aan het scherm gekluisterd. En hoewel de meesten daarbij hoopten op wat antwoorden, zijn het toch vooral grote vraagtekens die achterblijven. Wij zetten alle belangrijke verhaallijnen even op een rijtje.

Maité en Dieter

VRT / VRT 1

De spannendste cliffhanger komt misschien wel van Dieter (Raf Jansen) en Maité (Sara Gracia Santacreu). Wanneer Dieter eindelijk beseft dat Maité al die tijd de handlanger van Chris (Danny Timmermans) was, besluit hij haar te confronteren. Aan het graf van haar vader houdt Dieter haar onder schot. Maar dan doet Maité een onverwachte onthulling: ze is zwanger van zijn kind. Daarbij staat hij voor de keuze: redt hij zijn kind of kiest hij voor wraak?

De moord op Alexander

VRT / VRT 1

Daarnaast is er natuurlijk ook nog de moord op Alexander (Erik Goossens). Hij werd een tijdje geleden dood teruggevonden in zijn kantoor. Hij bleek neergeslagen met een golfstick. Hoewel de meesten dachten dat we pas vanavond zouden te weten komen wie de moordenaar was, was dat gisteren al het geval. Het bleek uiteindelijk Marianne (Leah Thys) te zijn.

Zij geeft het na lange tijd zwijgen toe aan haar zoon Tom (Wim Stevens) en vindt dat het tijd is om naar de politie te stappen. Het lijkt er dus op dat Mariannes leven drastisch zal veranderen.

Tamara en de baby

VRT / VRT 1

Maar daar bleef het niet bij. Want ook bij Tamara (Tine Priem), Bob (Christophe Haddad) en Lowie (Mathias Vergels) stond het op ontploffen. Tamara is de draagmoeder van Lowies baby en stond door de ruzie tussen Lowie en Bob dus tussen twee vuren. Die stress wordt haar te veel, waardoor ze in het ziekenhuis belandt.

De spanning tussen de twee mannen bereikt een hoogtepunt wanneer ze met elkaar op de vuist gaan naast het ziekenhuisbed van Tamara, die niet veel later het bewustzijn verliest. Bob en Lowie zullen nu de realiteit onder ogen moeten zien.

Liefdesperikelen

VRT / VRT 1

Daarnaast was er gelukkig ook plaats voor een positieve noot. Zo lijken Dries (Yemi Oduwale) en Judith (Katrien De Ruysscher) hun weg naar elkaar terug te vinden en lijken ook Britt (Apollonia Sterckx) en Gaby (Aaron De Groeve) klaar voor de volgende stap. Al zou Thuis Thuis niet zijn als dat uiteindelijk allemaal van een leien dakje loopt.

Op het vervolg op de seizoensfinale van Thuis is het wachten tot na de zomer. Alle afleveringen herbekijken kan op VRT MAX.

Meer
Lees meer...