‘Familie’ laat publiek met heel wat vragen achter na spannende seizoensfinale: Wie overleeft?

Vanavond was het zover. Het 32ste seizoen van Familie liep op z’n einde met een spannende seizoensfinale. Dat Véronique het zwaar te verduren zou krijgen, dat wisten we al een tijdje. Maar de finale werd voor haar écht bikkelhard. Zullen haar geliefden de confrontatie met Elena overleven?

Naar goede gewoonte komt er tijdens de zomer een tijdelijke stopzetting van zowel Thuis als Familie. Bij Thuis is die seizoensfinale pas voor volgende week, maar de fans van Familie kregen die nu al voorgeschoteld. In de razendspannende finale werd vooral Véronique (Sandrine André) zwaar aangepakt. Ook de driehoeksrelatie tussen Niko (Jo Hens), Mieke (Caroline Maes) en Sam (Tinne Ceuppens) liep helemaal verkeerd af.

Confrontatie

Met een thriller van formaat heeft Familie zonet de zomer op gang getrapt. Zoals dat gaat bij soaps, kiezen de makers er vaak voor om de kijkers met meer vragen dan antwoorden de zomer in te sturen. En die vragen zijn er na de aflevering van vanavond zonder twijfel.

Zo kwam het tot een heftige confrontatie tussen Véronique en Elena (Ilse Uitterlinden). Die laatste wou de moordenaar van haar zoon Koen (Sieg De Doncker) laten boeten. Dat deed ze door een graf te delven voor Véroniques zoon Cédric (Yanni Bourguignon) en haar grote liefde Lars (Kürt Rogiers). Daarna volgde een hartverscheurende keuze.

“Tijd om te beslissen wie nu echt het belangrijkst is. Veel zuurstof zullen ze niet meer hebben. Ik hoop dat je nog op tijd bent om er één levend op te graven …”, klonk het bij Elena. Véronique koos uiteindelijk voor Cédric, maar trof tot haar verbazing Yoko (Cyra Gwynth) aan in de kist. De kist van Lars en Cédric liep ondertussen vol met water.

Niko, Mieke en Sam

En alsof dat nog niet genoeg was, kwam het ook bij Niko, Mieke en Sam tot een ontploffing. Zo kwam Mieke erachter dat Sams kindje niet van een donor was, maar wel het resultaat van overspel van Niko. Daardoor kwam het tussen Mieke en Sam uiteindelijk tot een gevecht, waarna de kijker enkel zag hoe de brouwerij volledig onder het bloed zat. Wiens bloed dat precies is, waar Mieke zich bevindt en waar Niko en Sam naar op weg zijn, is een groot vraagteken.

Of iedereen zonder kleerscheuren het einde van de zomer zal halen, valt dus af te wachten. Maar om het wachten minder zwaar te maken, lanceert VTM wel meteen een webserie rond personages Jelle (Maarten Cop) en Brahim (Amine Boujouh). Die is vanaf nu al te bekijken via VTM GO.

Meer
Lees meer...