‘De Twaalf’ gaat deze week van start: Bekijk hier een nieuwe clip

Het tweede seizoen van De Twaalf is vanaf dit weekend, zondag 3 september, te zien op VRT 1. In het nieuwe seizoen volgen we het proces van de Assepoestermoord, waarin een vader en zijn dochter worden terechtgesteld voor de moord op ex-vrouw en stiefmoeder Marianne. Vandaag deelde VRT 1 alvast een nieuwe teaser.

De fictieserie waar op dit moment zonder twijfel het meest naar uitgekeken wordt, is het nieuwe seizoen van De Twaalf. Het eerste seizoen van de reeks dateert ondertussen al van 2019. De Twaalf volgt de twaalf burgers die worden opgeroepen om in de jury te zetelen voor een moordproces. Elke aflevering focust op één of twee juryleden en daarin krijgen we te zien hoe hun leven hun uiteindelijke keuze tussen onschuldig en schuldig beïnvloedt.

De Twaalf

In het tweede seizoen volgen we de zaak rond de Assepoestermoord. Daarbij worden vader Anton (Koen De Graeve) en dochter Julie (Lou Miller) beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Opnieuw krijgen we twaalf juryleden te zien die zullen moeten beslissen over het lot van de beschuldigden.

Naast Koen De Graeve, Lou Peeters en Katrien De Ruysscher zien we Peter Van den Begin als strafpleiter van dienst. Wouter Hendrickx, Inge Paulussen, Dirk Van Dijck, Abigail Abraham, Line Pillet, Bart HollandersYassine Ouaich, Emma Van Raemdonck, Chris Nietvelt, Els Olaerts, Marjan De Schutter, Viv Van Dingenen, Jobst Schnibbe en Emilie De Roo vullen die cast verder aan.

Nieuwe teaser

De eerste aflevering is dus pas voor zondag 3 september, maar toch dropt VRT 1 al heel wat teasers. In de nieuwste teaser leren we alvast enkele personages kennen. Zo horen we een jurylid zeggen: “We moeten over twee mensen oordelen, dus we zouden beter ons best doen”, terwijl een ander jurylid er zeker van is dat vader en dochter allebei aan het liegen zijn.

Daarnaast is ook te zien hoe dochter Julie er alles aan wil doen om haar vader Anton vrij te krijgen. Hoe dat precies zal aflopen, zullen we later te zien krijgen.

De Twaalf is vanaf 3 september elke zondag om 21.05 te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...