‘De Twaalf’: Leer hier de personages alvast kennen

Het tweede seizoen van De Twaalf is vanaf volgende week, zondag 3 september, te zien op VRT 1. Dat maakte de zender gisteren bekend. In het nieuwe seizoen volgen we het proces van de Assepoestermoord en leren we 12 nieuwe juryleden kennen. Hier geven we alvast een voorsmaakje.

De fictieserie waar op dit moment zonder twijfel het meest naar uitgekeken wordt, is het nieuwe seizoen van De Twaalf. Het eerste seizoen van de reeks dateert ondertussen al van 2019. De Twaalf volgt de twaalf burgers die worden opgeroepen om in de jury te zetelen voor een moordproces. Elke aflevering focust op één of twee juryleden en daarin krijgen we te zien hoe hun leven hun uiteindelijke keuze tussen onschuldig en schuldig beïnvloedt.

Seizoen 2

In het tweede seizoen volgen we zo de zaak rond de Assepoestermoord. Daarbij worden vader Anton (Koen De Graeve) en dochter Julie (Lou Miller) beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne (Katrien De Ruysscher). Opnieuw krijgen we twaalf juryleden te zien die zullen moeten beslissen over het lot van de beschuldigden.

Naast de verdachten en de juryleden zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere personages, waaronder de advocaten, de familie, enzovoort. Wij stellen alvast enkele personages voor.

De personages

Anton en Julie Bergman

VRT 1

Anton (Koen De Graeve) en Julie (Lou Peeters) zijn vader en dochter en worden allebei beschuldigd voor de moord op Marianne. Anton werd ’s ochtends aangetroffen bij het lichaam, maar beweert onschuldig te zijn. Toch wordt het al snel duidelijk dat hij na een periode zonder alcohol opnieuw naar de fles heeft gegrepen. Julie heeft op haar beurt dan ook weer verschillende redenen waarom ze niet overeenkwam met haar stiefmoeder. Beide hadden dus motieven om haar te vermoorden.

Advocaten Frank Dedoncker en Claire Verlinden

Frank Dedoncker (Peter Van den Begin) is de advocaat van Anton. Hij zit al jaren in het vak en is zelfs niet te beroerd om Anton onder druk te zetten om mee te stappen in zijn verdedigingsstrategie als dat hem beter zou uitkomen. Claire Verlinden (Inge Paulussen) is Julies advocaat. Ook zij draait al een lange tijd mee en is zelfs gescheiden van collega Frank. Ze staat vooral bekend om haar empathie.

Advocaat Ivo Muylle

Ook bij de burgerlijke partij is er natuurlijk een advocaat. Dat is de ervaren rot Ivo Muylle (Dirk Van Dijck). Hij is de bekendste advocaat van het land en ziet een verlies dan ook niet als een optie. Hij neemt zijn dochter Charlotte mee voor wat hulp, maar die begint te twijfelen aan de strategie van haar vader.

Ex-man en dochter Dennis en Romy Pycke

VRT 1

Voor Anton en Julie in Mariannes leven kwamen, was ze samen met Dennis (Wouter Hendrickx). Hij was ooit een beloftevolle atleet, maar door een blessure moest hij zijn carrière beëindigen. Sindsdien kampt hij met een depressie. Na de scheiding ging Dennis’ en Mariannes dochter Romy (Emma Van Raemdonck) dan ook bij haar moeder wonen. Tijdens het proces begint ook zij meer en meer te twijfelen over de schuld van stiefzus Julie.

Juryleden

VRT 1

Daarnaast is er ook al meer info over zes van de twaalf juryleden. In de eerste plaats is er de gedreven journaliste Nico Willems (Emilie De Roo). Zij wou al lang eens plaatsnemen in een echte volksjury en is er dan ook op uit om een goed en doordacht oordeel te vellen. Zij wordt bijgestaan door onder andere Murad Koumiza (Yassine Ouaich). Hij is wat strenger en vindt dat iedereen moet worden gestraft voor zijn daden.

In tegenstelling tot Murad is de iets oudere Catherine Degryse (Chris Nietvelt) veel zachtaardiger. Zij wil de motieven en de beweegredenen dan ook grondiger onderzoeken. Tijdens het proces lijkt ze vooral goed overeen te komen met babbelaar Vanessa (Viv Van Dingenen) en de knappe Jacob (Jobst Schnibbe).

Als laatste is er ook nog Simon (Bart Hollanders). Hij gaf zijn carrière als muzikant op om voor zijn vrouw in een rolstoel te zorgen. En hoewel hij blij lijkt te zijn met zijn job als magazijnier, begint de zorg voor zijn vrouw meer en meer invloed te hebben. Naast deze juryleden doen ook nog heel wat andere personages hun intrede in de reeks.

De Twaalf: de Assepoestermoord: vanaf 3 september elke zondagavond om 21.05 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...