‘Music Bank in Madrid’ kan doorgaan op nieuwe locatie

Het grootschalige K-popconcert Music Bank in Madrid zal kunnen doorgaan. De organisatie heeft laten weten dat er een nieuwe locatie is gevonden nadat Real Madrid alle concerten in het Santiago Bernabéu Stadium schrapte.

De Zuid-Koreaanse muziekshow Music Bank van de zender KBS komt dit najaar opnieuw naar Europa. Na twee keer in Parijs (in 2012 en 2023), een keer in Berlijn (in 2018) en een passage in Antwerpen eerder dit jaar, is het nu de beurt aan Madrid om verschillende K-popgroepen te ontvangen. Het leek er even op dat het festival mogelijk niet kon doorgaan, maar er werd een oplossing gevonden.

Music Bank in Madrid

Music Bank in Madrid werd enkele maanden geleden aangekondigd en de ticketverkoop is dus ook al lang achter de rug. Voor de show zullen K-popartiesten ENHYPEN, aespa, BOYNEXTDOOR, RIIZE, NMIXX, KISS OF LIFE, MAMAMOO+ en P1Harmony afzakken naar de Spaanse hoofdstad om daar enkele van hun hits te brengen.

Maar even werd gevreesd dat het concert niet zou kunnen doorgaan. Het concert stond namelijk gepland in het Santiago Bernabéu Stadium in Madrid, het stadium van Real Madrid. Maar die voetbalploeg besloot eerder deze maand om alle concerten voor de komende maanden te schrappen. Het maakte deze beslissing na klachten van buurtbewoners over geluidsoverlast. Daardoor werden alle concerten tot maart 2025 geschrapt of verplaatst naar een latere datum.

De organisatie van Music Bank in Madrid was hier echter niet over te spreken. Zij moesten het nieuws vernemen via de media en kregen geen verdere uitleg of verontschuldigingen van Real Madrid. De organisatie liet wel weten dat het nog steeds wilde doorgaan met het concert en zich wilde schikken naar de eisen van Real Madrid omtrent geluidshinder.

Nieuwe locatie

In een nieuw statement laat de organisatie van Music Bank in Madrid nu weten dat er een oplossing gevonden is. Het concert zal doorgaan op de geplande datum, maar zal verhuizen van locatie. Er werd daarbij gekozen voor het Miguel Ríos Auditorium in Rivas Vaciamadrid. Deze arena ligt iets verder van het centrum van Madrid, maar is volgens de organisatie vlot bereikbaar.

Het concert zal dus nog steeds doorgaan op zaterdag 12 oktober 2024.

Bekijk hier de aankondiging van de nieuwe locatie:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...