Left Right
scrollTop top

Musk opent dit jaar nog tunnel onder L.A. die fileprobleem moet verhelpen


Musk opent dit jaar nog tunnel onder L.A. die fileprobleem moet verhelpen

Op 10 december 2018 gaat in Los Angeles de eerste tunnel open van The Boring Company, het bedrijf van Elon Musk. Bezoekers zullen op die dag gratis door de allereerste proeftunnel mogen om de opening te vieren.

The Boring Company werd opgericht nadat Elon Musk zich kwaad maakte over het trage verkeer in Los Angeles. Hij hintte op Twitter dat hij een tunnelboorbedrijf zou oprichten om de files te omzeilen. En de SpaceX-topman was niet aan het bluffen. Hij ging aan de slag met innovatieve technieken en nu komt de eerste tunnel open van The Boring Company eraan. Dat meldt USA Today.

Die eerste tunnel geldt als proefproject voor Musk.

Bouwvakkers zijn trouwens al langer dan een jaar aan de tunnel aan het sleutelen. De werkzaamheden werden lang geheim gehouden.

(Onlangs stak Musk nog de draak met het populaire spel Fortnite.)

Auto’s op sledes

Het concept: auto’s worden in de tunnels aan een hoge snelheid vervoerd op een soort sledes. De sledes gaan met een lift vanaf straatniveau de tunnels in en eens ze bij de bestemming aangekomen zijn gaat de lift weer naar boven. Of de sledes nu al af zijn, is niet duidelijk en ook de snelheid is niet bekend. Bovendien wil The Boring Company de techniek voor het boren van tunnels versnellen.

The Boring Company heeft zelfs sledes ontworpen om voetgangers mee te vervoeren. Musk deed in conceptvideo’s al uit de doeken hoe het precies in zijn werk gaat.

Eerder dit jaar sloot The Boring Company ook een contract af met het stadsbestuur van Chicago om een tunnel te bouwen van vliegveld O’Hare naar het stadscentrum.

Zo zal de tunnel eruitzien:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396