Je kan nu je muzikale tijdcapsule ‘Playlist In a Bottle’ openen in Spotify en een nieuwe maken voor volgend jaar

Spotify brengt een leuke gimmick terug die het vorig jaar introduceerde. Je kan in de streamingapp namelijk opnieuw een playlist laten maken, die je maar aan het begin van 2025 kan bekijken. Wie dit vorig jaar al deed, kan nu dus ook zijn, haar of hun ‘Playlist In a Bottle’ openen en afspelen.

Spotify is nog steeds by far de populairste muziekstreamingapplicatie. De dienst komt daarbij ook regelmatig met leuke features voor zijn vele gebruikers. Zo is er uiteraard het jaarlijkse Spotify Wrapped, maar verder kijkt de app ook vooruit. Op dat vlak introduceerde Spotify vorig jaar ‘Playlist In a Bottle‘.

Daarbij moest je eerst enkele vragen beantwoorden. Op basis daarvan stelde Spotify dan een unieke persoonlijke playlist samen voor jou die het in een verzegelde virtuele tijdcapsule bewaarde. Wie dat vorig jaar deed, kan hier nu zijn, haar of hun playlist openen op je smartphone. Klik op de link en daarna op ‘Claim je Playlist’.

Nieuwe tijdcapsule

Wie dat niet deed, heeft tot 31 januari om dit jaar wel een Playlist in a Bottle te maken, zodat je volgend jaar wel je unieke tijdcapsule kan openen.

  • Open daarvoor de link van Playlist in a Bottle op je smartphone, of scan de QR-code op je laptop.
  • Kies hoe je tijdcapsule eruit ziet.
  • Beantwoord vragen zoals welke muziek je aan aliens zou laten horen, welk nummer je live wil zien of wel lied je herinnert aan je favoriete persoon.
  • Laat een kort bericht of tekening achter voor jezelf binnen 365 dagen.
  • Verzegel je muzikale tijdcapsule.
  • Vervolgens kan je ook nog een afbeelding ervan delen op sociale media.
Meer
Lees meer...