Na vier jaar stilte is Customs terug en klinkt de band verrassend elektronisch

Na vier jaar stilte is Customs terug en klinkt de band verrassend elektronisch

Eigenlijk was het nooit de bedoeling dat Kristof Uittebroek de zanger van Customs zou zijn, maar de loop der geschiedenis heeft er anders over beslist. In 2014 legde de band voor onbepaalde duur de gitaren neer en nu zijn Uittebroek en Jelle Janse er weer. In februari 2018 verschijnt hun vierde album ‘MAGIK’ en dat is opvallend elektronisch getint.

Op ‘MAGIK’ zet elektronica de toon. ‘MAGIK’ is een album geworden over verlies, rouwen en verwerking. Soms donker, koud en gebroken, wat wordt weerspiegeld in ruwe beats en samples die haperend en weerspannig klinken.

Maar net zoals altijd bij Customs zijn de songs dansbaar. Benieuwd of ‘MAGIK’ een vervolg zal kunnen breien aan de handenvol radiohits die ze bij Customs al op hun conto kunnen schrijven.

Rock Werchter, Pukkelpop, Lowlands

Op zowat elk groot festival hebben Customs in de loop der jaren al mogen spelen. Customs wordt door de muziekredactie van Studio Brussel uitgeroepen tot de allereerste winnaar van Vi.be On Air in 2008 en niet veel later volgt Rex,dat in 2009 de nr. 1 in de Eindafrekening van dat jaar wordt na 20 weken in De Afrekening te hebben gestaan, waarvan vier op de eerste plaats. Een nominatie voor Hit Van Het Jaar op de MIA’s volgt en het debuutalbum wordt beloond met Goud. (15.000 exemplaren).

Ze mochten Rock Werchter openen in 2010 en scoren de ene na de andere radiohit. Na Rex volgen Justine, The Matador, Shut up Narcissus, Harlequins, Velvet Love en Hole In The Market.

De toekomst

Nu lonkt de toekomst. De eerste single In Gloom is nu uit. ‘MAGIK’ verschijnt op 23 februari en op vrijdag 2 maart wordt het album voorgesteld in het STUK in Leuven. Tickets voor die show zijn hier te bestellen.

Gesponsorde artikelen