Natte droom van elke Pokémon-fan komt uit? Binnenkort Red en Blue remakes voor de Nintendo Switch of toch aprilgrap?

Natte droom van elke Pokémon-fan komt uit? Binnenkort Red en Blue remakes voor de Nintendo Switch of toch aprilgrap?

Er circuleren momenteel covers van de nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch. Het gaat wellicht om remakes van de originele Red en Blue games die eind jaren 90 alle records braken. Over de authenticiteit van het nieuws bestaan er twijfels.

Welkom terug, jeugd! Bij Pokémon hebben ze net de covers van de nieuwe Pokémon-spelen voor de Switch getoond en het ziet er écht veelbelovend uit. De releasedatum is nog niet bekend en het zal wellicht nog niet voor meteen zijn. Zo heeft Nintendo net informatie over haar ander flagship aangekondigd, Super Smash Bros.

Nieuwe hype

De Japanse bedrijf Game Freak heeft de ontwikkeling van de spelen opnieuw op zich genomen. Game Freak-designer Kazumasa Iwao liet aan het Japanse gametijdschrift Famitsu al weten dat ze bij Nintendo van plan zijn om “een hype” te creëren naar de aanloop van de release van Red en Blue: “In 2017 konden we Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon uitbrengen. We willen iedereen die het spel speelt bedanken. In 2018 zullen we nog steeds een hype rond Pokémon creëren. Please look forward to it.”

Gratis exemplaar, maar wellicht grap

Er is nog goed nieuws naast al deze vaagheid. Zo mag de Belgische community PokéPlay van elke versie één exemplaar weggeven. De winnaars mogen met twee vrienden naar de exclusieve preview van het spel op 7 juli. Klik op onderstaande Facebookpost voor meer info.

Gesponsorde artikelen