Nederlandse dramaserie ‘Máxima’ verkocht aan 50 landen


In het kort

  • De Nederlandse dramaserie Máxima is verkocht aan zenders in meer dan 50 landen.
  • De productie van het tweede seizoen gaat dit jaar van start en er wordt gefilmd op verschillende locaties.
  • De serie gaat in op de uitdagingen waarmee Máxima wordt geconfronteerd in de familiedynamiek binnen het koninklijk hof.

Een Nederlandse dramaserie geïnspireerd op ware gebeurtenissen rondom de Nederlandse koninklijke familie heeft internationaal veel aandacht gekregen. Máxima gaat over de romance tussen Máxima Zorreguieta, een Argentijnse vrouw, en Willem-Alexander, die later Koning der Nederlanden zou worden. De serie is gebaseerd op de roman van Marcia Luyten en volgt hun relatie tot aan hun huwelijk en haar uiteindelijke rol als koningin Máxima.

Internationaal succes

De serie ging eerder dit jaar in première op Canneseries en is sindsdien verkocht aan zenders in meer dan 50 landen. Dat laat The Hollywood Reporter weten. Onder de deals bevinden zich partnerschappen met de publieke omroep SBS in Australië en een overeenkomst met Fox Network voor Midden-Europa.

Door de populariteit van het eerste seizoen zal de productie van een tweede seizoen ook dit jaar beginnen. Er wordt gefilmd op verschillende locaties, waaronder Nederland, België, Spanje en Oostenrijk. Het komende seizoen verkent Máxima’s reis van haar huwelijksvoorbereidingen tot de kroning van Willem-Alexander tien jaar later, na de troonsafstand van zijn moeder koningin Beatrix.

Meer
Lees meer...