Succesreeks ‘Máxima’ over Nederlands koningshuis volgende maand al te zien op VTM

Onze noorderburen krijgen binnenkort hun eigen The Crown. Het gaat om de reeks Máxima waar het levensverhaal van koningin Máxima Zorreguieta wordt verteld. Zowel haar jeugd in Argentinië als haar leven als partner van kroonprins Willem-Alexander komen aan bod. De reeks zal ook op VTM te zien zijn.

De prestigieuze fictiereeks Máxima ging vorige week nog maar in wereldpremière op het internationale reeksenfestival Canneseries en is vanaf 20 april te zien bij onze noorderburen. Ook wij zullen niet te lang moeten wachten, want de reeks wordt al vanaf maandag 6 mei op VTM getoond.

Máxima

De serie start in 1999 in Sevilla, wanneer Máxima en Willem-Alexander elkaar voor het eerst ontmoeten op de Feria de Abril. Vanaf daar volgt de kijker het fascinerende levensverhaal van de – ondertussen – Nederlandse koningin Máxima Zorreguieta. Ook haar turbulente jeugd in Argentinië en haar American Dream in New York komen aan bod.

Maar natuurlijk staat haar liefdesverhaal met Willem-Alexander centraal. De reeks geeft een blik achter de schermen van dé royalty romance. Het moderne sprookje wordt overschaduwd door het bedenkelijke verleden van Máxima’s vader, waardoor het Nederlandse koningshuis flink onder druk kwam te staan en voor ongeziene dilemma’s stond.

Cast

De titelrol in Máxima wordt gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Victoria). De rol van Willem-Alexander is voor rekening van Martijn Lakemeier (De Oost). Zij zijn beiden na de opnames ook een koppel geworden, iets wat het sprookje zo mogelijk nog mooier maakt.

Verder speelt Elsie de Brauw (Drijfzand) Beatrix, terwijl Sebastian Koch (Das Leben der Anderen) te zien is als Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de Argentijnse acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. De Spaanse Ivan Lapadula (Through my Window) kruipt in de huid van Máxima’s ex-vriend Tiziano.

Meer
Lees meer...