‘Máxima’, over de Nederlandse koningin, is binnenkort te zien op VTM en heeft nu nieuwe trailer

VTM pakt dit voorjaar uit met een spectaculaire fictiereeks. Het gaat om Máxima, een The Crown-achtige serie met in de hoofdrol de Nederlandse koningin. De nieuwe reeks vertelt haar bijzondere levensverhaal.

The Crown was jarenlang een van de meest succesvolle en zeker een van de meest besproken reeksen van Netflix. En nu komt de Nederlandse streamingdienst Videoland met hun eigen versie. Die focust daarbij uiteraard niet op Queen Elizabeth, maar wel op de Nederlandse koningin Máxima. De serie Máxima is de duurste reeks ooit van Videoland. De reeks gaat in Nederland op 20 april in première en komt daarna ook naar België en zal te zien zijn op VTM. Een exacte releasedatum daarvoor is er wel nog niet.

Máxima

Máxima is een zesdelige reeks die begint bij de turbulente jeugd van Máxima in Argentinië. Daarna volgen we haar in New York, waar ze Willem-Alexander leert kennen. Zijn huwelijksaanzoek in 1999 zorgde voor heel wat ophef en ook dat komt aan bod. 

De titelrol in Máxima wordt gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Victoria). De rol van Willem-Alexander is voor rekening van Martijn Lakemeier (De Oost). Zij zijn beiden na de opnames ook een koppel geworden, iets wat het sprookje zo mogelijk nog mooier maakt.

Verder speelt Elsie de Brauw (Drijfzand) Beatrix, terwijl Sebastian Koch (Das Leben der Anderen) te zien is als Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de Argentijnse acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. De Spaanse Ivan Lapadula (Through my Window) kruipt in de huid van Máxima’s ex-vriend Tiziano.

Bekijk de trailer van Máxima:

Máxima is dit voorjaar te zien op VTM.

Meer
Lees meer...