Netflix brengt live-action ‘Avatar’-reeks uit: nostalgie in ’t echt

Netflix brengt live-action ‘Avatar’-reeks uit: nostalgie in ’t echt

Keek je als kind ook hondstrouw naar ‘Avatar: The Last Airbender’? Goed nieuws, want  de reeks komt in een gloednieuwe live-action format naar Netflix. De show is nog in volle productie, maar de streamingdienst heeft wel al een veelbelovende teaser gelost.

Avatar: The Last Airbender wordt nieuw leven ingeblazen op Netflix! De cartoonreeks was op het kinderkanaal Nickelodeon te zien van 2003 tot 2008 en kreeg drie seizoenen. Er bleven echter verhalen over de personages uitkomen in de vorm van strips en de spinoff-reeks The Legend of Korra. Die laatste verscheen op Nickelodeon van 2012 tot 2014.

(De 50 beste series op Netflix raadpleeg je hier.)

Vier werelden

In het verhaal van Avatar: The Last Airbender was de wereld verdeeld in vier grote naties met haar eigen bewoners: Earthbenders, Waterbenders, Firebenders en Airbenders. De hele reeks draaide rond de jonge Airbender Aang die de avatar werd. Dat is een uiterst zeldzame bender die de vier elementen beheerst.

Grote fan base

De reeks barst van de oorlogen en de Fire Nation probeert de andere naties te overrompelen. Avatar: The Last Airbender wist enorm veel (jonge) fans te strikken en nu de serie terugkomt naar Netflix zal die beslist een grote hit worden. De originele makers, Bryan Konietzko and Michael Dante DiMartino, zullen mee sleutelen aan de nieuwe serie.

Een eerste teaser concept art werd al gelost:

Gesponsorde artikelen