Netflix kondigt derde seizoen van ‘Monster’ aan

Twee jaar geleden verscheen DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix. Het ging over een fictiereeks gebaseerd op de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Er kwam heel wat kritiek op de reeks, maar toch groeide het uit tot een van de best bekeken series op de streamingdienst. Het was het eerste seizoen van een anthologiereeks, waarvan we deze week het tweede seizoen krijgen. Netflix heeft nu ook al het derde seizoen van de reeks bevestigd met de bekendmaking van de hoofdrolspeler.

Morgen, op donderdag 19 september, verschijnt het tweede seizoen van Monster(s) op Netflix. Het eerste seizoen, dat in 2022 verscheen, ging dieper in op seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Hoewel er veel kritiek kwam op de reeks, groeide het toch uit tot de op twee na best bekeken Engelstalige reeks op Netflix ooit. Enkel het vierde seizoen van Stranger Things en het eerste seizoen van Wednesday doen beter. Het tweede deel van de reeks zal gaan over Lyle en Erik Menendez, die hun ouders koelbloedig vermoordden. En ook de moordenaar waarop het derde seizoen gebaseerd zal zijn, is nu bekend.

Ed Gein

Bij de première van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story in Los Angeles liet Ryan Murphy weten dat het volgende seizoen van de reeks zal gaan over de Amerikaanse moordenaar Ed Gein. Hij werd veroordeeld voor twee moorden, maar wordt nog gelinkt aan zeven andere moorden. Daarnaast stal hij ook negen lichamen uit graven die hij gebruikte om zijn huis te “decoreren”. De daden van Ed Gein vormden een inspiratie voor films als Psycho, The Silence of the Lambs en The Texas Chain Saw Massacre.

De hoofdrol in het derde seizoen, zal gespeeld worden door Charlie Hunnam, die je kan kennen uit Sons of Anarchy en Rebel Moon Part One: A Child of Fire. Het is nog niet geweten wanneer het derde seizoen zal verschijnen op Netflix.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story:

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story verschijnt op donderdag 19 september op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...