Netflix-documentaire ‘The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt’ krijgt officiële trailer

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de nieuwe documentaire The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt. Daarin zal de streamingdienst dieper ingaan op de moord op de 13-jarige Italiaanse gymnaste Yara Gambirasio.

Netflix en truecrimedocumentaires blijft een gouden combinatie. Zo zal de streamingdienst volgende week uitpakken met The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt. Hierin zal dieper ingegaan worden op de moord op de 13-jarige Italiaanse gymnaste Yara Gambirasio en het hallucinante proces dat erop volgde.

The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt

Op 26 november 2010 verdween de 13-jarige Yara Gambirasio na een gymnastiektraining in Brembate di Sopra in Italië. Drie maanden later werd haar lichaam teruggevonden. Na een lange zoektocht naar de dader werd Massimo Bossetti, een lokale bouwvakker, opgepakt nadat zijn DNA gevonden werd op het lichaam van Gambirasio.

Maar Bossetti bleef volhouden dat hij onschuldig was en dat er dus iets fout was met het DNA-bewijs. Uiteindelijk werd Bossetti toch veroordeeld tot levenslang, maar hij blijft zijn onschuld volhouden. Dat zal hij ook doen in de documentaire van Netflix want op het einde van de trailer krijgen we hem te zien, waarbij hij zegt dat hij “lang op dit moment gewacht heeft”.

Het verhaal van Yara Gambirasio werd eerder al eens verfilmd. De film Yara is ook te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer:

The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt verschijnt op dinsdag 16 juli op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...