Netflix pakt eind deze maand uit met emotionele documentaire ‘Will & Harper’

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de documentaire Will & Harper. Het gaat over een bijzonder reisverslag van Will Ferrell en Harper Steele. Zij zijn al 30 jaar vrienden, maar enkele jaren geleden liet Harper Steele weten dat ze transgender is. We volgen het duo tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten, de eerste reis van Harper als vrouw.

Eind deze maand verschijnt er een emotionele documentaire op Netflix. Het gaat om Will & Harper, waarin Will Ferrell en Harper Steele ons zullen meenemen tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten. Het gaat om de eerste roadtrip van Harper Steele sinds haar transitie.

Will & Harper

Will Ferrell en Harper Steele leerden elkaar kennen bij Saturday Night Live, zo’n 30 jaar geleden. “We konden het meteen goed met elkaar vinden”, vertelt Steele aan Netflix. “Ik schreef veel voor Will, waarvan heel wat dingen nooit uitgezonden zijn, omdat het gewoonweg té goed was.” Ook na hun tijd bij Saturday Night Live werkten de twee nog regelmatig samen (onder andere voor Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) en ook buiten het werk bleven ze elkaar zien. “We gaan samen naar wedstrijden van de Lakers, gaan samen op roadtrip of verrassen elkaar verkleed in een bar”, klinkt het bij Will Ferrell.

Drie jaar geleden kwam Steele uit de kast als transgender. Sindsdien vraagt ze zich af of ze die ervaringen die ze deelde met Ferrell ook kan hebben als vrouw. Kan ze nu naar een Lakers-wedstrijd gaan of verkleed opduiken in een bar? En vooral zouden ze nog samen uren kunnen doorbrengen in een auto tijdens een roadtrip? Het is toen Steele die vragen stelde aan Ferrell dat hij met een idee kwam. “Wat als we samen op een roadtrip gaan, haar de kans geven om verkleed naar een bar te gaan of alle dingen te doen die ze mist terwijl ik aan haar zijde sta en haar steun als vriend?”, pitchte Ferrell. “Het kon ons ook de kans geven om onze band te versterken en te kijken wat haar transitie betekent voor onze vriendschap.”

Voor Steele heeft de roadtrip nog een ander doel. “Ik wilde niet enkel uit de kast komen in steden als New York of Los Angeles en voor altijd in een van de twee kustregio’s wonen. Ik hou van het hele land. Het is mijn land en ik wilde me veiliger voelen. Daarom dacht ik dat het land doorkruisen met Will Ferrell me zou helpen. Dat is het privilege dat ik heb omdat ik Will Ferrell ken.”

Lovende commentaar

De film ging eerder dit jaar in première tijdens het Sundance Film Festival, waardoor er al heel wat recensies binnen zijn. En die zijn unaniem lovend. Zo heeft Will & Haper een score van 100 procent op Rotten Tomatoes na 23 recensies. De film wordt vooral gelauwerd als een ode aan de vriendschap en kunnen zijn wie je bent.

Steele hoopt dat ze met haar verhaal kijkers kan helpen, of ze nu transgender zijn of niet. “Op het einde van de dag, was de grootste motivatie voor mij dat het handig kan zijn voor anderen”, vertelt ze. “Ik probeer dat altijd te doen met het werk dat ik maak. Bij alles wat ik maak, hoop ik dat het op een manier bruikbaar is voor mensen, dat het hen doet lachen of dat ze er iets uit leren.”

De regie van Will & Harper was in handen van Josh Greenbaum. De film zal later deze maand in een beperkt aantal filmzalen te zien zijn. Vanaf vrijdag 27 september kan je hem ook vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...