Netflix komt met live boksevenement: Jake Paul vs. Mike Tyson

Netflix en Most Valuable Promotions (MVP) slaan de handen in elkaar voor de uitzending van een historisch boksevenement. Op zaterdag 20 juli 2024 zal in Arlington, Texas, misschien wel het gevecht van het jaar plaatsvinden: Jake Paul (27) tegen Mike Tyson (57). Dit wereldwijde live sportevenement zal uitsluitend op Netflix worden uitgezonden.

Het gevecht zal doorgaan in het AT&T Stadium, de thuisbasis van de NFL’s Dallas Cowboys met een capaciteit van 80.000 fans. Gabe Spitzer, Vice President Nonfiction Sports bij Netflix, benadrukt het belang van het evenement: “Mike Tyson is een van de grootste iconen in de boksgeschiedenis en Jake Paul is een van de grootste vernieuwers in diezelfde geschiedenis.”

Jake Paul

Jake Paul is een influencer en voormalig YouTuber. In 2020 ging hij viraal door zijn wedstrijd tegenover Nate Robinson tijdens het evenement van Mike Tyson tegen Roy Jones Jr.. Vorig jaar stond hij in de ring tegen de 38-jarige MMA-vechter Nate Diaz. Dat gevecht duurde de volledige tien ronden, waarna de jury overtuigend Jake Paul uitriep als winnaar.

“Het is bizar dat ik viraal ging met mijn tweede professionele gevecht door Nate Robinson knock-out te slaan op de ‘undercard’ van Mike Tysons wedstrijd. Nu, minder dan vier jaar later, stap ik zelf in de ring tegen Tyson om te zien of ik in staat ben een van de meest beruchte vechters en grootste iconen van het boksen te verslaan,” vertelt Jake Paul.

Mike Tyson

Jake Paul staat voor een grote uitdaging tegenover de voormalige wereldkampioen zwaargewicht Mike Tyson, met een verbazingwekkend record van 50-6 en 44 KO’s. Tyson wordt beschouwd als een van de grootste vechters aller tijden en is beroemd om zijn explosieve kracht en woeste vechtstijl. Hij werd de jongste zwaargewichtkampioen ooit op slechts 20-jarige leeftijd.

Netflix heeft nog niet bevestigd of het gaat om een officiële bokskamp of om een exhibitiewedstrijd. Door het hoge leeftijdsverschil en aangezien de laatste officiële kamp van Mike Tyson al dateert van bijna 20 jaar geleden lijkt de kans groot dat de twee enkel een exhibitiewedstrijd zullen vechten. 

Meer
Lees meer...