Jake Paul klopt UFC-veteraan Nate Diaz in boksmatch na een unanieme beslissing jury

Influencer en voormalig YouTuber Jake Paul (26) heeft opnieuw aangeknoopt met de overwinning in zijn nog prille bokscarrière. De wedstrijd tegen de 38-jarige MMA-vechter Nate Diaz duurde de volledige tien ronden, waarna de jury overtuigend Jake Paul uitriep als winnaar. Na afloop spraken de twee af elkaar ook in het MMA te zullen bekampen.

Jake Paul is een van de meest omstreden boksers van het moment. Hij begon zijn carrière op zijn zestiende op de ter ziele gegane videosite Vine. Daar maakte hij samen met zijn oudere broer Logan Paul grappige filmpjes. Helemaal doorbreken deden Logan en Jake Paul later op YouTube. Daar werden ze al snel twee van de populairste figuren. De broers waren echter ook zeer omstreden door enkele bedenkelijke stunts en controversiële video’s.

In 2018 bokste Jake Paul een amateurkamp tegen collega-YouTuber Deji Olatunji. Daarbij kreeg hij duidelijk de smaak te pakken, want de Amerikaan begon zich daarna steeds meer toe te leggen op het boksen. Zeker op financieel vlak is dat een groot succes gebleken, al is er ook kritiek. Jake Paul heeft namelijk de neiging om echte boksers te ontwijken en kampt zo goed als enkel tegen oude, quasi gestopte MMA-vechters. Op die manier wist Jake wel zijn eerste zes profkampen te winnen. Pas in zijn zevende wedstrijd, tegen Tommy Fury, liep hij zijn eerste nederlaag op.

Nate Diaz

Voor zijn achtste profkamp stond Jake Paul in de ring tegenover Nate Diaz. Die maakt zijn debuut als profbokser, maar is wel een van de meest ervaren MMA-vechter. Diaz was de voorbije 16 jaar actief in de UFC, de hoogst aangeschreven MMA-organisatie. Daarin vocht hij al 27 wedstrijden, waarin hij meerdere grote overwinningen boekte. Zo was Nate Diaz de eerste die Connor McGregor wist te kloppen in de UFC.

Dominante start van Jake Paul

Met boksen heeft Nate Diaz echter veel minder ervaring en dat was ook te zien in de wedstrijd tegen Jake Paul. Al in de eerste ronde lag hij zwaar onder. Diaz herstelde zich de ronden erna enigszins, maar bleek technisch duidelijke de mindere. In de vierde ronde leek Paul het eindelijk even moeilijk te hebben, maar in een ronde later lukte hij een knock-down. Gevechtsportfans weten echter dat Nate Diaz zo goed als nooit opgeeft en dat deed hij ook nu niet.

In de zevende en achtste ronde wist Diaz enkele keren goed uit te halen. Daarna betraden we voor beiden onbekend terrein, want de vorige kampen van Jake Paul duurden maximum acht rondes. Beiden bleken conditioneel echter goed in orde en wisselden ook in het slot slagen uit.

Bij de beslissing van de jury was er geen twijfel. Met 97-92, 98-91 en 98-91 koos die unaniem en overtuigend voor Jake Paul. In het interview na de wedstrijd zei de winnaar dat hij Nate Diaz de kans op revanche zou gunnen in een MMA-kamp, de sport die hij meer gewoon is.

Meer
Lees meer...