Jake Paul haalt Forbes’ top 50 met best betaalde atleten

YouTuber turned bokser Jake Paul is te vinden in de top 50 met de best betaalde atleten. Het Amerikaanse businessmagazine Forbes lijst elk jaar de 50 best betaalde atleten op. Dit jaar is daarbij een opvallende naam te vinden. YouTuber Jake Paul, die nog maar iets meer dan twee jaar geleden z’n debuut maakte als professionele bokser prijkt nu al op plaats 46.

Het Amerikaanse businessmagazine Forbes maakt elk jaar de top 50 bekend met de best betaalde atleten. In de top drie zijn daar geen verrassingen te vinden. De Argentijnse voetballer Lionel Messi staat zo op één (130 miljoen dollar, zo’n 122 miljoen euro), gevolgd door LeBron James (121,2 miljoen dollar, zo’n 114 miljoen euro) en Cristiano Ronaldo (115 miljoen dollar, zo’n 108 miljoen euro). Maar op de 46ste plaats staat wel een opvallende naam, die van YouTuber/bokser Jake Paul.

Jake Paul

In 2018 stond Jake Paul voor het eerst in de boksring. Toen ging het om een amateurwedstrijd tegen collega-YouTuber Deji Olatunji. Dat was de opwarmingsmatch voor de bokswedstrijd tussen Logan Paul en KSI, de oudere broers van Jake en Deji. Maar door de wedstrijd werd Jake gebeten door het boksvirus en een jaar later stond hij opnieuw in de ring en deze keer als prof.

En dat ging de voormalige YouTuber opvallend goed af. Paul nam het ondertussen ook al op tegen MMA-vechter Ben Askren en vocht twee keer tegen UFC-kampioen Tyron Woodley. Paul vocht in totaal zes wedstrijden en kon deze allemaal winnen waarvan vier keer met KO.

38 miljoen dollar

In de afgelopen 12 maanden zou Jake Paul volgens schattingen van Forbes 38 miljoen dollar (zo’n 36 miljoen euro) verdiend hebben al professionele bokser. Daarmee komt hij terecht op de 46ste plaats in de top 50 van de best betaalde atleten ter wereld.

De laatste wedstrijd van Jake Paul was de rematch tegen Tyron Woodley in december 2021. Zijn volgende kamp staat gepland op 13 augustus. Het is nog niet bekend wie zijn tegenstander zal zijn.

Meer
Lees meer...