‘UNTOLD: Jake Paul The Problem Child’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de documentairereeks UNTOLD. Die eerste aflevering staat in het teken van Jake Paul. Hij begon zijn carrière op Vine en YouTube, maar is nu vooral actief als bokser.

Netflix heeft vandaag UNTOLD: Jake Paul The Problem Child gelost. Het gaat om een documentaire over Jake Paul, die zich de afgelopen jaren omschoolde van een YouTuber tot een succesvolle bokser.

Jake Paul

Jake Paul begon zijn carrière op zijn zestiende op de ter ziele gegane videosite Vine. Daar maakte hij samen met zijn oudere broer Logan Paul grappige filmpjes. De twee filmden elkaar al van kleins af en wisten al snel een publiek te bereiken. Even was Jake te zien op Bizaardvark van Disney Channel, maar zijn rebelse karakter zorgde ervoor dat hij het daar niet lang uithield.

Helemaal doorbreken deden Logan en Jake Paul op YouTube. Daar werden ze al snel twee van de populairste figuren. De broers waren echter ook zeer omstreden door enkele bedenkelijke stunts en controversiële video’s.

Boksen

In 2018 bokste Jake Paul een amateurkamp tegen collega-YouTuber Deji Olatunji. Daarbij kreeg hij duidelijk de smaak te pakken, want de Amerikaan begon zich daarna steeds meer toe te leggen op het boksen. “Ik voelde mij weer echt leven”, zegt hij daarover in de trailer van zijn Netflixdocumentaire.

Ook die bokscarrière is echter niet omstreden. Jake Paul heeft namelijk de neiging om echte boksers te ontwijken en kampt zo goed als enkel tegen oude, quasi gestopte MMA-vechters. Op die manier wist Jake wel zijn eerste zes profkampen te winnen. Pas in zijn zevende wedstrijd, tegen Tommy Fury, liep hij zijn eerste nederlaag op.

UNTOLD

De documentaire UNTOLD: Jake Paul The Problem Child van Netflix maakt deel uit van een reeks sportdocumentaires van de streamingdienst. UNTOLD is al toe aan zijn derde seizoen en had het in het verleden onder andere over Caitlyn Jenner, Malice at the Palace en AND1.

Het nieuwe seizoen brengt naar Jake Paul nog vier andere documentaires. Die gaan over de Florida Gators, het BALCO-schandaal en quarterback Johnny Manziel. Elke dinsdag van augustus verschijnt een nieuwe aflevering op Netflix.

Bekijk hier de officiële teaser van UNTOLD: Jake Paul The Problem Child:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...