‘Youtube-bokser’ Jake Paul vs. profbokser Tommy Fury: Wat is er gebeurd?

Gisteren vond het gevecht tussen Youtube-bokser Jake Paul en profbokser Tommy Fury in Saoedi-Arabië plaats. De titanenstrijd werd door de jury beslist op punten. Zij vonden de halfbroer van Tyson Fury de sterkste. Een terugblik.

Een titanenstrijd in Saoedi-Arabië. De halfbroer van Tyson Fury tegen een Youtube-bokser. Gisterenavond vond eindelijk het duel tussen de twee plaats. Dat gebeurde voor de ogen van onder andere Cristiano Ronaldo die sinds kort in Saoedi-Arabië voetbalt. De dag voor de clash was de spanning al te snijden. Daar gingen Fury en Paul al bijna op de vuist tijdens een persconferentie. Dat beloofde veel goeds.

Wat voorafging

Twee keer viel het gevecht tussen Jake Paul en Tommy Fury al in het water. En of ze gebrand waren om eindelijk te kunnen winnen. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het event leken de twee een heel gewaagde weddenschap aan te gaan. Maar tijdens de weging zaterdag zei Paul dat Fury het toch niet aandurft. “Je wilde het contract niet signeren”, zei Jake Paul meerdere keren tegen Fury. De Brit ging door het lint. Fury begon steeds luider te brullen en zelfs even een snijdend gebaar over de keel leek te maken. “Ik zal je knock-out slaan.”

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

De weddenschap was een idee van Paul en werd twee dagen voor de match op tafel gegooid tijdens de persconferentie. “Aangezien je zo zeker bent, laten we een deal maken”, zei Paul. “Als jij wint, zal ik verdubbelen wat ze je nu betalen. Als ik win, neem ik ook alles dat ze jou betalen. Deal? Als je toch zoveel zelfvertrouwen hebt?” Fury was terughoudend, maar zijn vader John besloot om de uitdaging in naam van zijn zoon aan te nemen. “Je hebt een deal. Alles of niets! Als Paul hem verslaat, dan verdient Tommy het zelfs niet.”

Een gevecht tussen de broer van Tyson Fury en een YouTube-bokser

Het was een hevig gevecht. Pas na beslissing van de jury werd Tommy Fury in Saoedi-Arabië uitgeroepen tot winnaar van de veelbesproken clash met YouTube-bokser Jake Paul. In de slotronde pakte Paul nog uit met een knockdown, maar de halfbroer van Tyson Fury werd als meer aanvallende en technisch sterkere bokser beloond. In zijn interview na afloop liet Paul verstaan dat hij een rematch wil.

(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Beide heren zeiden op voorhand dat hun tegenstander ronde vier niet zou overleven. Maar niets bleek minder waar. Zowel Fury als Paul overleefden tot het einde. Al verliep dat niet zonder slag of stoot. Fury startte furieus en was technisch heel goed. Paul herstelde zich wel en kwam steeds beter in de wedstrijd. Met een paar rake klappen richtte hij schade aan bij Fury. Een knock-out leek er niet in te zitten, totdat Paul Fury een flinke slag verkocht. De Brit ging even neer, maar Fury kon net op tijd verder. Nadat de bel voor de laatste keer afging, claimden beide boksers de zege. Twee van de drie juryleden stemden in het voordeel van Fury. Twee keer 76-73, terwijl één jurylid het op een 75-74-score hield voor Paul.

 (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Meer
Lees meer...