Left Right
scrollTop top

Jake Paul opnieuw onder vuur na gigantische lockdownparty


Jake Paul
© Isopix

YouTuber Jake Paul is geen onbeschreven blad en ook nu ligt de Amerikaan opnieuw onder vuur. Deze keer gaat het om een grootschalige lockdownparty die hij hield in zijn villa in Calabasas. Terwijl het coronavirus aan een flinke opmars bezig is in de staat Californië.

De 23-jarige Jake Paul heeft al heel wat op z’n kerfstok staan en aan die lijst heeft hij nu nog iets toegevoegd. De YouTuber hield een grote houseparty, waarbij tientallen mensen aanwezig waren. Er werden geen mondmaskers gedragen en al helemaal geen rekening gehouden met social distance.

Lockdownparty

Op het internet gaan verschillende filmpjes rond van het feestje van Jake Paul. Daarop is duidelijk te zien dat er enorm veel volk aanwezig was in de mansion van de YouTuber en dat het er vooral absoluut niet uitzag alsof er een pandemie aan de gang was. In Californië verspreidt het coronavirus zich de laatste maanden razendsnel en worden inwoners aanbevolen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Publieke ruimtes als fitnesszalen, restaurants, cafés en cinemazalen zijn gesloten.

Maar toch organiseerde Jake Paul dus een feestje voor tientallen van zijn vrienden. In de video’s is te zien hoe iedereen binnen zit in een stampvolle woonkamer. Alicia Weintraub, de burgemeester van Calabasas, liet alvast weten dat ze het daar niet bij zou laten. “Ze hielden een groot feest, zonder social distancing, zonder maskers. Het is een gigantische doorn in het oog voor iedereen die er alles aan probeert te doen om alles terug normaal te krijgen. Het is een feestje alsof Covid-19 niet bestaat, alsof de winkels niet gesloten zijn.”

Plunderen

Enkele weken geleden kwam Jake Paul ook al onder vuur te liggen. Toen nam hij deel aan plunderingen tijdens de Black Lives Matter-protesten in Arizona. Hij was te zien in video’s waarin verschillende winkels in de Scottsdale Fashion Square mall geplunderd werden.

Voor zijn betrokkenheid bij de plunderingen werd Paul veroordeeld omdat hij zich op verboden terrein bevond en omdat hij zich schuldig maakte aan illegale bendevorming. Zelf bleef hij er wel bij dat hij niet deelnam aan de plunderingen of het vandalisme.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…