Zelfmoordbos-video van Logan Paul kan hem mogelijk 3 miljoen dollar kosten

Logan Paul zal mogelijk 3 miljoen dollar (zo’n 2,4 miljoen euro) moeten ophoesten in de nasleep van zijn beruchte Zelfmoordbos-video. In die video filmde Paul een persoon die uit het leven was gestapt en maakte hij in het bijzijn van het lichaam verschillende mopjes.

De video in het Zelfmoordbos zorgde eind 2017 voor een flinke deuk in het toen al niet onbevlekte imago van Logan Paul. De YouTuber verloor massaal volgers en zag ook deals verdwijnen. Maar nu krijgt het verhaal mogelijk nog een heel duur prijskaartje.

Zelfmoordbos

Drie jaar geleden postte Logan Paul een video op YouTube die hem duur kwam te staan. In die video bracht hij een bezoekje aan het zogenaamde Zelfmoordbos in Japan. Dat bos staat bekend als een plaats waar veel mensen zich van het leven beroven.

Nadat de video verscheen lieten adverteerders Logan Paul vallen en werd ook de productie van een film waaraan hij meewerkte stopgezet. En het is die film die Paul nu 3 miljoen dollar kan kosten.

Airplane Mode

Eind 2017 werkte Logan Paul aan de film Airplane Mode, waarin hij zelf de hoofdrol zou spelen. Het ging om een komedie waarin hij een uitvergrote versie van zichzelf zou spelen. In die film zouden ook zijn broer Jake Paul, en influencers Juanpa Zureta, Nick Bateman en Amanda Cerny verschijnen.

Maar toen Paul de video uit het Zelfmoordbos deelde werd de stekker uit het project getrokken. Op dat moment had de filmstudio Planeless Pictures al 3 miljoen geïnvesteerd in een deal met Google. Het idee was namelijk om de film te verspreiden via de YouTube-accounts van de personen die erin meespeelden. Maar die drie miljoen is de filmstudio nu dus gewoon kwijt. Daarom sleept Planeless Pictures Paul nu voor de rechter om de 3 miljoen dollar terug te betalen.

In februari zal Logan Paul het in een bokswedstrijd opnemen tegen Floyd Mayweather.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...