Bokslegende Floyd Mayweather en YouTuber Logan Paul stappen op 20 februari in de ring

De nog steeds ongeslagen bokser Floyd Mayweather Jr. (43) en de YouTube-ster Logan Paul (25) hebben bekendgemaakt dat ze het op 20 februari 2021 tegen elkaar zullen opnemen in een exhibitieboksmatch. De wedstrijd zal via pay-per-view te zien zijn en belooft extreem lucratief te worden.

Dat Floyd Mayweather binnenkort opnieuw de ring in zou stappen, was al langer bekend. Deze zomer al hintte de voormalige bokskampioen naar een comeback en recent nog plakte hij daar een datum op. Op 28 februari zal hij in Japan de handschoenen opnieuw aandoen, al zijn er nog niet veel details bekend over dat event.

Logan Paul

Maar nu heeft Mayweather een nieuwe datum toegevoegd aan zijn agenda. Iets meer dan een week vroeger, op 20 februari, stapt hij namelijk ook in de ring. Tegenstander dan is Logan Paul, een van de populairste YouTubers van het moment.

Logan Paul is relatief nieuw in de vechtsport, al was hij in college wel een verdienstelijke worstelaar. Sindsdien nam het al twee keer op tegen KSI, een andere YouTuber waarmee hij een lange vete heeft. De eerste wedstrijd op 25 augustus 2018 was een amateurkamp en eindigde op een gelijkspel. Iets meer dan een jaar later won KSI de profkamp tussen beiden na een jurybeslissing.

Floyd Mayweather

De record van Logan Paul als profbokser is dus 0-1. Dat staat in schril contrast met de indrukwekkende 50-0 van Floyd Mayweather. Die wordt enkele dagen na de kamp tegen Paul wel 44 jaar en vocht sinds 2015 maar één officiële bokskamp. In 2017 keerde hij terug naar de ring voor een gevecht tegen de toenmalige ster van de UFC, Conor McGregor. Mayweather won de kamp in de tiende ronde.

Wie wint?

Op het eerste zicht lijkt alles dus te wijzen op een makkelijke zege van Mayweather. Toch zijn niet alle analisten daarvan overtuigd. Logan Paul is namelijk 1,88 meter en woog bij zijn laatste kamp 90 kilogram. Mayweather daarentegen is amper 1,73 meter en woog nooit meer dan 68 kilogram voor een bokswedstrijd en vaak zelfs nog heel wat minder. De twee heren vechten dus eigenlijk in een compleet verschillende gewichtsklasse, iets wat een niet te onderschatten voordeel is voor Paul.

Dat alles maakt natuurlijk alleen maar uit als er ook effectief voor de overwinning gevochten wordt. De intensiteit van exhibitiewedstrijden in het boksen durft namelijk nogal eens te variëren. Vaak is het meer een vooraf afgesproken wedstrijd waarin vooral niet te hard wordt geslagen.

Geld

Hoe hoog het sportieve niveau zal zijn, valt dus nog af te wachten. Wat wel zeker is, is de kamp heel lucratief zal zijn. Beiden zijn in hun vakgebied meesters in het vermarkten van zichzelf en dat zal nu niet anders zijn.

Op de website van FanMio kan je nu al tickets kopen om de bokswedstrijd online te bekijken. Daar betaal je op dit moment voor early bird-tickets 24,99 dollar (20 euro). Die worden de komende tijd steeds duurder tot 69,99 dollar (58 euro) vlak voor de wedstrijd.

Naar alle verwachting zullen enkele miljoenen mensen zo’n pay-per-view ticket kopen. Zo betaalden 4,3 miljoen mensen voor de bokswedstrijd van Floyd Mayweather tegen Conor McGregor. Voor zijn kamp tegen Manny Pacquiano betaalden zelfs 4,6 miljoen mensen. Vorige week stapte de broer van Logan Paul, Jake, in de ring tegen ex-NBA-speler Nate Robinson. Voor die boksavond, waarbij ook voormalige kampioenen Mike Tyson en Roy Jones Jr. het tegen elkaar opnamen, betaalden 1,6 miljoen mensen.

Meer
Lees meer...