Zo beloont de wereld z’n beroemdste vrouwenmishandelaar: 75.000 euro per seconde om iemand op zijn bakkes te slaan

Als je het IQ hebt van Floyd Mayweather (ergens rond de 80), dan zou je in de tijd die het duurt deze inleiding te lezen minstens een half miljoen hebben verdiend. Als je betaald zou worden als de bokser.

Zaterdag verdiende Mayweather immers 180 miljoen dollar door Manny Pacquiao te verslaan. Of 75.000 euro per seconde. Want: 12 ronden van elk drie minuten of 180 seconden is 2.160. En 180.000.000 gedeeld door 2.160 is 83.000 dollar of 75.000 euro.

Misschien is dat niet eerlijk van ons: Mayweather heeft daar immers voor gewerkt en getraind kan je argumenteren. Hij heeft onder meer goed en veelvuldig kunnen oefenen op een stuk of acht vrouwen in zijn leven – en dat zijn degenen waar we het van weten – die hij graag in elkaar sloeg.

Het is blijkbaar de wereld anno 2015: Floyd Mayweather, die amper kan lezen laat staan schrijven, een IQ heeft dat gelijk staat met een lichte verstandelijke beperking en bovendien een notoir vrouwenmishandelaar is, is ook ’s werelds best betaalde sportman.

Een zinnig mens stelt zich hierbij verschillende vragen. Of je iemand zo hard mogelijk slaan als “sport” kan beschouwen bijvoorbeeld. En als het dan sport moet zijn, hoe de industrie daarrond compleet, maar dan ook compleet ontspoord is. 75.000 euro per seconde, dat is 4,4 keer meer dan de gemiddelde, werkende Belg netto verdient in een jaar. En, wij plegen wel goed te kunnen lezen en schrijven en slaan doorgaans onze vrouwen of mannen niet af.

Mayweather is niet zomaar een vrouwenmishandelaar. Hij sloeg al verschillende vrouwen het ziekenhuis in in het bijzijn van zijn en andere kinderen. Het is ook niet bij zomaar slaan gebleven. De moeder van zijn kinderen bijvoorbeeld, stak hij met haar hoofd tussen de deur van één van zijn 100 auto’s om vervolgens die deur een aantal keer dicht te klappen.

Niet slaan, pa!

Voor dat laatste kreeg “de kampioen” zes maanden voorwaardelijk, een boete van 3.000 dollar, 48 uur gemeenschapsdienst en twee dagen huisarrest. In 2003 sloeg hij twee vrouwen compleet in elkaar in een nachtclub in Las Vegas. Opnieuw kreeg hij een voorwaardelijke straf en een absurd lage boete. En in 2010 klopte hij zijn vriendin en moeder van drie van zijn kinderen het ziekenhuis in. Zijn oudste zoon belde toen in paniek de politie. Mayweather deed het allemaal af als “leugens en zwartmakerij”. Waar zijn de foto’s? zei hij toen, en: zonder foto’s geen bewijs. Het doktersverslag was echter vernietigend en Mayweather kreeg dan toch twee maanden effectief.

Vrouwen zijn als auto’s

Er zijn minstens nog 12 gevallen geregistreerd waarin Mayweather vriendinnen mishandelde. Maar, telkens trokken ze hun klacht in na afgekocht te zijn door de bokser. De man ziet vrouwen ook als gebruiksgoederen, iets dat je bezit en hij vergeleek hen op tv met auto’s: “When it comes to females … even though you can’t drive 10 cars at one time, but … you got people that got 10 cars. So, you’re able to keep maintenance up on 10 cars. So, I feel that, as far as when it comes to females, that same thing should apply. If you’re able to take care of 20, then you should have 20.”

Een paar maanden geleden postte Mayweather dit op Intsgram: “How a women dresses is her advertisement. If a female shows half of her body, she’s asking to be disrespected.” Bovendien is hij een racist en een homofoob: iets wat hij met de regelmaat van de klok laat blijken met tweets en posts.

Mayweather draagt schoenen nooit meer dan één keer – daarna gooit hij ze weg

Hier zijn nog een aantal dingen die tonen wat voor een absolute lul Mayweather wel is. Hij heeft zichzelf op Instagram gezet terwijl hij een bad neemt in briefjes van 100 dollar. Op datzelfde Instagram liet hij trots weten een jasje gekocht te hebben dat 100.000 euro kostte. En moest hij per se laten zien dat hij 1,1 miljoen vergokte op een voetbalwedstrijd. Mayweather draagt schoenen nooit meer dan één keer – daarna gooit hij ze weg. Hij heeft een persoonlijke make up-artist die 24 stand by is, … je kan een boek schrijven met zijn excessen.

Mayweather is het symbool van alles wat mis is met sport en celebrities in de 21ste eeuw. Elke zinnige mens ziet dat. Als hij aandacht verdient, dan is het om dat in de verf te zetten.

Meer
Lees meer...