Floyd Mayweather viert op 28 februari 2021 comeback in de ring

Er zijn meer details bekend geraakt over de aankomende comeback van bokslegende Floyd Mayweather. De 43-jarige Mayweather zal op 28 februari 2021 in Japan zijn terugkeer vieren in de ring. Om wat voor soort event het precies zal gaan en wie zijn tegenstander is, is nog niet geweten.

Wat al enige tijd in de lucht ging, lijkt nu ook officieel. Floyd ‘The Money’ Mayweather keert volgend jaar terug. Dat zal hij doen op 28 februari in de Tokyo Dome in Japan tijdens een event met de naam ‘Mega 2021’. Op een persconferentie daarover bevestigde Mayweather via een videocall zijn aanwezigheid.

MMA of boksen?

Het is nog onduidelijk wat de comeback van Floyd precies zal inhouden. Het evenement waarop die zal gebeuren, is namelijk een MMA-event. Toch is het niet geweten of Mayweather in de octagon of in de boksring zal stappen.

Sinds 2015 vocht Floyd Mayweather maar één officiële bokskamp. In 2017 keerde hij toen terug naar de ring voor een gevecht tegen de toenmalige ster van de UFC, Conor McGregor. Mayweather won de kamp en sloot zijn carrière af met het indrukwekkend record van 50 zeges en 0 nederlagen.

Exhibitiewedstrijd

In 31 december 2018 vierde hij een opmerkelijke terugkeer door in Japan een exhibitiewedstrijd te vechten tegen de ongeslagen kickbokskampioen Tenshin Nasukawa. In juli van dit jaar raakte bekend dat Mayweather nogmaals naar Japan zou trekken. Door de coronacrisis was die terugkeer echter tijdelijk uitgesteld. Maar in 2021 is het dus wel zover. Dat bevestigde de bokskampioen vorige week zelf op zijn Instagram-account. Of het om een echte kamp gaat of opnieuw om een exhibitiewedstrijd zal later moeten blijken.

Meer
Lees meer...