KSI vs. Logan Paul: zo veel verdienden de twee YouTubesterren aan hun gelijkspel in de boksring

YouTubesterren KSI en Logan Paul hebben het gisteren tegen elkaar opgenomen in de boksring. Het langverwachte gevecht  tussen  de  twee  populaire YouTubers eindigde op een gelijkspel, maar daar zullen de twee niet van wakker liggen. Het gevecht heeft hen namelijk een immens bedrag opgeleverd.

Maandenlang hebben ze elkaar uitgedaagd, maar gisteren was het eindelijk zover: de bokswedstrijd tussen YouTubers KSI en Logan Paul. Het fel geanticipeerde gevecht eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, waardoor iedereen nu uitkijkt naar de rematch in februari 2019. Maar velen stellen zich vragen bij de echtheid van het gevecht, want er is wel heel veel geld mee gemoeid.

10 dollar per kijker

Hoeveel KSI en Logan Paul precies verdiend hebben aan de bokswedstrijd is niet geweten, al zijn er wel bepaalde dingen waardoor we kunnen gokken om welk bedrag het ongeveer zal gaan. Zo moest je wanneer je, op de legale manier, naar de wedstrijd wilde kijken, daar 10 dollar (8,6 euro) voor betalen. In totaal keken meer dan 800.000 mensen zo naar de match, waardoor er dus enkel voor de livestream al meer dan 8 miljoen dollar (6,88 miljoen euro) verdiend werd.

Daarbovenop kwamen ook nog eens de ticketprijzen om het gevecht live in Manchester bij te wonen. Deze prijzen gingen van 34,7 pond (38,37 euro) tot 163,7 pond (185,42 euro) inclusief kosten. De Manchester Arena heeft een capaciteit van 21.000 man, dus ook aan deze tickets werden waarschijnlijk miljoenen verdiend.

Verder werd het evenement ook uitgebreid gesponsord. En met zo’n immense kijkcijfers kan je er vanuit gaan dat het ook hier om enkele miljoenen gaat.

Tot slot verdienden de twee ook heel wat aan de promotour met verschillende persconferenties, waarvoor de tickets eveneens de deur uit vlogen. Het is dan ook geen overdrijving om te vermoeden dat de twee sinds gisteren 10 miljoen extra op hun al fel gespijsde rekening hebben staan.

Rematch

Er komt bovendien nog een rematch, deze zal plaatsvinden in de Verenigde Staten. Dit omdat KSI afkomstig is van Groot-Brittannië en Logan Paul van de Verenigde Staten. Het team van KSI organiseerde de match in Manchester, dat van Paul zal het evenement in de Verenigde Staten, vermoedelijk in Las Vegas. Dit tweede gevecht zal plaatsvinden in februari 2019.

Doordat het team van KSI dus de organisatie van de wedstrijd in Manchester voor z’n rekening nam, gaat de opbrengst van de ticketverkoop voor deze match volledig naar KSI. De opbrengsten van de tweede wedstrijd in de Verenigde Staten zal dan naar Logan Paul gaan.

Opgezet spel?

Door het gelijkspel van gisteren zijn er veel mensen die vermoeden dat het allemaal opgezet spel is om de anticipatie voor de terugwedstrijd in de Verenigde Staten te vergroten.

De broers van Logan en KSI, Jake Paul en Deji, vochten het gisteren ook uit in de boksring. Hoewel Jake Paul ernstig bloedde aan zijn neus, mocht hij uiteindelijk toch de eindwinst op z’n naam schrijven. Ook deze twee zullen in februari opnieuw de boksring in stappen al is het hier dus wel al 1-0 in het voordeel van Paul. Die laatste heeft na zijn overwinning overigens Chris Brown uitgedaagd voor een bokswedstrijd, al betwijfelen wij of de artiest deze uitdaging zal aangaan.

Meer
Lees meer...