Netflix opent met ‘Mont Netflix’ de hoogste berg ooit in België

Netflix komt met een opvallende stunt voor wielerliefhebbers in ons land. De streamingdienst verhoogt namelijk tijdelijk de top van Signal de Botrange, het hoogste punt van België, met zeven meter. Op die manier kan er geklommen worden tot boven de 700 meter. Netflix wil daarmee promo maken voor het nieuwe seizoen van Tour de France: Unchained.

Sinds dinsdag kan je op Netflix terecht voor het tweede seizoen van Tour de France: Unchained. Deze achtdelige docureeks gaat over de Ronde van Frankrijk 2023. De reeks werpt een exclusieve blik achter de schermen van de 21 etappen in deze heroïsche wedstrijd.

Signal de Botrange

Om dat goede nieuws te vieren, komt Netflix met een tijdelijke unieke fietsuitdaging. Gedurende tien dagen wordt het hoogste punt van België met nog eens zeven meter verhoogd. Daardoor is de Signal de Botrange even niet 694 meter, maar wel 701 meter. Het was nog nooit mogelijk om hoger te klimmen in België.

De berg kreeg tijdelijk de naam ‘Mont Netflix’ en is geopend van 13 tot en met 23 juni voor het grote publiek. Toegang is volledig gratis. Het totale parcours bestaat uit 14 kilometer, met een hoogteverschil van 358 meter. Borden van sponsors en geschilderde aanmoedigingen op de grond zorgde voor een echte Tour-sfeer.

Strava

In samenwerking met Strava is er een challenge gecreëerd. Bij deelname maakt elke wielrenner kans op een ‘Mont Netflix Trofee’. Meer informatie is te vinden op de officiële website of via Strava.

Op donderdag 13 juni krijgt een selectie van voormalige en huidige wielrenners, sporters, fans en journalisten de kans om te strijden voor KOM/QOM (King/Queen of Mountain).

Meer
Lees meer...