‘Tour de France: Unchained’: Tweede seizoen staat nu op Netflix

Het tweede seizoen van de geprezen documentaire Tour de France: Unchained staat sinds vandaag op Netflix. Het gaat om een achtdelige docureeks over de Ronde van Frankrijk 2023.

Netflix maakte de laatste jaren naam met heel wat veelbekeken sportdocumentaires. Denk daarbij onder andere aan de populaire documentaires Formula 1: Drive To SurviveFull Swing, Six Nations: Full Contact en Break Point

Tour de France: Unchained

Maar ook voor wielerfans is er iets. Vorig jaar verscheen namelijk het eerste seizoen van Tour de France: Unchained. Deze docureeks gaat over de Ronde van Frankrijk, de populairste en grootste wielerwedstrijd ter wereld. De reeks werpt een exclusieve blik achter de schermen van de 21 etappen in deze heroïsche wedstrijd. Zo volg je de overwinningen en nederlagen, euforie en ontgoochelingen, schandalen en tegenslagen en ontsnappingen en valpartijen.

De docureeks bestaat opnieuw uit acht afleveringen van telkens ongeveer 45 minuten. Daarbij wordt telkens de focus gelegd op één of meerdere ploegen, met hun doelen, successen en teleurstellingen. Zo kijken we onder andere achter de schermen bij EF Education-EasyPost, AG2R-Citroën, Bora-hansgrohe, Alpecin-Deceuninck, Bahrain Victorious, INEOS-Grenadiers, Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step.

Ook meerdere renners worden van dichtbij gevolgd. Denk daarbij onder andere aan de jacht van Mark Cavendish op het rittenrecord van Eddy Merckx, het afscheid van Thibaut Pinot, de inzinking van Tadej Pogacar of de successen van latere winnaar Jonas Vingegaard.

(Her)bekijk hier de teaser van het tweede seizoen van Tour de France: Unchained:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...