‘Six Nations: Full Contact’: Nieuwe Netflixdocu over prestigieus rugbytoernooi krijgt trailer

Rugbyfans en bij uitbreiding alle sportfans kunnen vanaf volgende week terecht op Netflix voor de documentaire Six Nations: Full Contact. Deze docureeks neemt je mee achter de schermen van het oudste en grootste jaarlijkse internationale rugbytoernooi ter wereld.

Netflix heeft sport de laatste jaren volledig omarmd. Na het succes van Formule 1: Drive to Survive besloot de streamingdienst dat concept te vertalen naar heel wat andere sporten. Het sloot daarom een grote deal met Box to Box, het productiebedrijf achter Drive to Survive. Dat resulteerde in de documentairereeksen Break Point over tennis, Full Swing over golf en Tour de France: Unchained over wielrennen.

Rugby

Bij die indrukwekkende lijst komt volgende week een nieuwe titel met Six Nations: Full Contact. Die toont de wereld van het rugby en meer specifiek van het Guinness Six Nations Championship. De nieuwe editie van dat prestigieuze toernooi staat voor de deur, maar Six Nations: Full Contact toont de editie van 2023.

De geschiedenis van Six Nations gaat terug tot 1883 waarmee het het oudste en – samen met het WK – meest prestigieuze rugbytoernooi ter wereld is. Met Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales nemen de zes grootste rugbymachten van Europa deel aan het toernooi. Zij spelen over een periode van zes weken allemaal tegen elkaar in loodzware en hard bevochten wedstrijden in de hoop de prestigieuze trofee mee naar huis te mogen nemen.

Bekijk hier de trailer van Six Nations: Full Contact:

Six Nations: Full Contact is te bekijken op Netflix vanaf woensdag 24 januari. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...