Tennisfans zien Netflix-docu ‘Break Point’ als vloek voor deelnemende atleten

Sinds vorige week is de nieuwe sportdocu Break Point te zien op Netflix. Die reeks volgt verschillende toptennissers en tennissers op weg naar de top. Maar dat lijkt niet voor iedereen een cadeau, want heel wat deelnemende atleten konden geen goede prestaties leveren op de Australian Open. Fans zien de reeks dan ook meer als vloek dan als zege.

De toptennissers die deelnamen aan het nieuwe Netflixprogramma Break Point doen het niet zo goed op de Australian Open. De zes opkomende talenten die in de docu te zien zijn, zijn nog voor de kwartfinale uitgevallen. Op sociale media wordt het gebrek aan grote successen op het toernooi toegeschreven aan de docureeks.

Break Point

De nieuwste docureeks op Netflix is Break Point. Vorig jaar maakte Netflix bekend dat het ging beginnen aan een documentaire over de tenniswereld. De streamingdienst begon de opnames tijdens de Australian Open van vorig jaar. Daarna filmde het ook nog op de andere grandslamtoernooien, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Ook kleinere toernooien, zowel in het ATP als in het WTA-circuit, kwamen aan bod.

De focus in deze nieuwe documentairereeks ligt bij tien beloftevolle tennissers. Zij worden zowel op als naast het veld gevolgd in hun weg aan of naar de top. De documentaire is gemaakt door Box to Box Films, die ook bij Formula 1: Drive to Survive aan het roer staat.

Vloek

Die vorige reeks werd alvast heel warm ontvangen en maakte van heel wat kijkers fervente Formule 1-fans. Maar dat blijkt bij de tennisfans een beetje anders te liggen. Die ‘beschuldigen’ Netflix er namelijk van hun favoriete tennisspelers slechter te hebben gemaakt. Van de tien deelnemende atleten, zit er namelijk niemand nog in de Australian Open die nu plaatsvindt.

Van de deelnemers aan het programma konden er drie niet deelnemen aan het grandslamtoernooi: Ajla Tomljanović, Paula Badosa en Nick Kyrgios. Matteo Berrettini lag er de eerste ronde al uit en Taylor Fritz en Casper Ruud volgden een ronde later. De laatste nog deelnemende atleet was Félix Auger-Aliassime, maar ook hij moest na de vierde ronde afscheid nemen van het toernooi.

Of het toevallig is of niet, tennisfans vinden dat Netflix deels verantwoordelijk is voor het magere succes van de spelers op het toernooi. “Er heerst echt een vloek over de spelers en het is de schuld van Netflix”, valt er te lezen op Twitter. De tenniswereld lijkt ook in het algemeen geen fan te zijn van de docureeks.

Bekijk hier enkele tweets:

https://twitter.com/samstennnis/status/1616182996582678566
Meer
Lees meer...