Netflix pakt uit met top 10-lijst van de meest populaire series en films per genre

Netflix pakt uit met top 10-lijst van de meest populaire series en films per genre

Een Netflix-film uitkiezen wordt door de nieuwe top 10-lijst van de meest populaire content meer dan een makkie. Weg met uren zitten scrollen doorheen het aanbod van Netflix met als resultaat dat je niets naar je zin vindt. Daarom bouwt Netflix aan top 10-lijsten van de meest populaire content op komst. Wel nog eventjes geduld want het Verenigd Koninkrijk neemt als eerste de proef op de som.

De CEO van Netflix, Reed Hastings, komt met een grandioos idee op de proppen. Binnenkort lanceert Netflix namelijk een top 10-lijst van de meest populaire content per categorie. Op die manier zie je direct welke films of series de rest van de wereld leuk vindt.

Top 10 lijst

Netflix lanceert een top 10-lijst per genre met enkel en alleen maar populaire content erin. Het is niet enkel leuk om te zien waar je Netflix-medegenoten graag naar kijken, het is ook nog eens zeer tijdbesparend. Voor Netflix is dat een zeer innoverende stap aangezien de streamingdienst van bij het begin vrij aarzelend en afwijzend reageerde op het delen van kijkcijfers. Al bij al behoudt Netflix nog steeds dezelfde mening want zij geven niet exact prijs hoeveel mensen een bepaalde serie of film keken, maar ze veralgemenen deze gegevens wel in een top 10-lijstje per genre.

‘Friends’ niet meer op Netflix vanaf januari 2019? De hoofdzetel schept duidelijkheid

Testperiode

Voor de top 10-lijstjes in België uitkomen, wordt er eerst een testperiode in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht. Netflix-kijkers in het Verenigd Koninkrijk ondergaan de proef op de som en na enkele maanden beslist de CEO Hastings of het delen van deze lijstjes beeïndigd wordt of een vervolg zal kennen. Nog eventjes afwachten dus.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen