Netflix test mobile-only abonnementen voor de helft van de prijs

Netflix test mobile-only abonnementen voor de helft van de prijs

Netflix denkt altijd na over hoe ze hun dienst het best aan de wens van de klant kunnen aanpassen. Daarbij kijken ze ook naar hun abonnementen en hebben ze al vaak met de prijzen geschoven, maar nu denken ze na over een wel heel speciaal abonnement. De streamingdienst is namelijk een mobile-only abonnement aan het testen. Daarbij zal je dus enkel mobiel kunnen kijken, maar dat wel voor slechts de helft van de prijs van een standaardabonnement.

Netflix wil voortdurend innoveren. En dat doen ze niet alleen met hun content (zo lanceren ze binnenkort een tweede interactief project), maar ook met hun dienst en de verschillende abonnementen. Ze probeerden al eens reclame tussen afleveringen uit en schoven ze al meermaals met hun prijzen, maar het is vooral het soort abonnementen waar ze af en toe nieuwe zaken proberen. Zo testte de streamingdienst al een formule waarbij je wekelijks betaalt en dachten ze aan een nog duurder abonnement. Nu zijn ze echter een wel heel speciaal abonnement aan het uittesten: eentje waar je alleen mobiel kan kijken.

Helft van de prijs

De streaminggigant is in India aan een test bezig met mobile-only abonnementen, waarbij je dus enkel mobiel van Netflixseries kan genieten. Voor een service als Netflix, waar net een van de sterktes is dat je het zowat overal op kan bekijken, is dat toch een grote beperking. Maar, en nu komt het goede nieuws, dat heeft ook zo z’n gevolgen voor de prijs. Voor dat mobile-only abonnement betaal je slechts de helft van de prijs van een standaardabonnement.

In India, het enige land waar deze formule momenteel wordt getest, betaal je 500 roepie voor het Basic-abonnement (zo’n 6,40 euro). De formule die er nu wordt uitgetest, kost er echter maar 250 roepie (3,20 euro) per maand. Net zoals bij het Basic-abonnement zal je er wel geen series en films in HD of Ultra HD mee kunnen bekijken.

Goedkope mobiele data

“We zoeken altijd naar manieren om Netflix nog aangenamer en toegankelijker te maken”, vertelt een woordvoerder van de streamingdienst aan Variety. “We zullen verschillende opties testen in bepaalde landen waar kijkers, bijvoorbeeld, Netflix kunnen kijken op hun mobiele apparaat voor een lagere prijs en ook een abonnement kunnen nemen voor kortere tijdsperiodes.”

De kans dat de testen ook naar ons land komen, is echter klein. “Niet iedereen zal deze opties zien en we zullen ze misschien ook nooit echt uitrollen na de tests”, voegde de woordvoerder er nog aan toe. Dat Netflix dit soort abonnementen net in India test, ligt voor de hand. Door de goedkope mobiele data in het land wordt er steeds meer content op mobiele apparaten bekeken. Soortgelijke testen werden al gedaan in Maleisië en een aantal aantal andere regio’s die de streamingdienst nog niet wou vrijgeven.

Of je ze nu mobiel bekijkt of niet, dit zijn volgens ons de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen