Netflix lost eerste actiescène van ‘The Witcher’: eindelijk een antwoord op ‘Game of Thrones’

Acteur Henry Cavill was te gast op de Amerikaanse talkshow van Jimmy Kimmel om het te hebben over de aankomende Netflix-reeks The Witcher, het antwoord van Netflix op Game of Thrones. De acteur vertelde onder andere hoe hij zijn stunts uitvoerde in de fantasyserie en hij liet zelfs al een eerste clip zien. The Witcher verschijnt op 20 december op Netflix.

In de nieuwe serie vertolkt Cavill Geralt of Rivia, een Witcher. Dat zijn mensen die door genetische testen enorm krachtig zijn en het opnemen tegen de vele monsters in de wereld. Na een sterfgeval komt Geralt een heks en een jonge prinses op het spoor. Het drietal moet proberen te overleven op het erg gewelddadige continent. De eerste actiescène is te zien op 6 minuten en 22 seconden in de video hiernaast.

Zeven seizoenen

“Ik heb verhalen in kaart gebracht voor zeven seizoenen,” zei showrunner Lauren S. Hissrich aan het Brits entertainmenttijdschrift SFX. “Op dit moment stel ik mij de vraag: hoe creëer ik verhalen die echt jaren achtereen een publiek kunnen boeien? Het ergste wat we konden doen is al onze energie in het eerste seizoen steken en niet nadenken over hoe de personages kunnen groeien.” De serie is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski, waar ook de befaamde The Witcher-games op zijn gebaseerd.  

Niet geschikt voor kinderen

Netflix bestelde ondertussen al een tweede seizoen van The Witcher, al is het eerste seizoen nog niet eens verschenen. Bovendien is de reeks niet geschikt voor kinderen: “Het wordt een heel volwassen show. Het is belangrijk voor me dat het geweld en de seks het verhaal versterken en er niet alleen zijn voor shockwaarde.”

Cast

In de hoofdrol hebben we de monsterjager Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill. Opvallend: Henry Cavill heeft geen baard in de reeks in tegenstelling tot in de games. In de boekenreeks heeft Geralt ook geen baard. Naast Henry Cavill zijn er ook rollen weggelegd voor Freya Allan (The War of the Worlds, Bluebird) als Ciri en voor Anya Chalotra (Wanderlust, The ABC Murders) als Yennefer. Zij zijn de belangrijkste personages naast Geralt.

We zien ook acteurs en actrices zoals Jodhi May (Maggy in Game of Thrones) als Queen Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude) als Eist, Adam Levy (Knightfall) als Mousesack en MyAnna Burig (Ripper Street) als Tissaia in de serie.

Meer
Lees meer...