Netflix zet Stan Lee in bloemetjes met deze ‘Easter egg’

De overleden ‘Spider-Man’- en ‘Captain America’-bedenker wordt geëerd door Netflix. Dat doet de streamingdienst met een ‘Easter egg’ vanjewelste.

Stan Lee overleed eerder deze maand op 95-jarige leeftijd. Hij is een absolute held op het vlak van film en comics. Lee is de bedenker van onder andere Spider-Man, de Hulk, The Avengers, DareDevil en Iron Man. Eerder verschenen deze personages in gastrollen, maar ondertussen zijn er alleenstaande films gewijd aan zowat alle creaties van Lee.

Heel wat acteurs en creatievelingen droegen al een eerbetoon op aan Stan Lee en nu volgt ook Netflix hen. Zo heeft de streamingdienst een zogenaamde ‘Easter egg’ geplaatst. Wie in de zoekbalk “excelsior!” ingeeft, krijgt een lijst te zien met alle films en series van Stan Lee.

(Onlangs raakte bekend dat er een derde seizoen van Big Mouth aankomt.)

Waar staat ‘Excelsior’ voor?

“Excelsior”, was het woord waarmee Stan Lee telkens iets afsloot (column, interviews, tweets, …). Het betekent volgens hem “streven naar nog meer glorie”. Bovendien is “Excelsior” het motto van New York, de thuisstad van Lee én van veel van zijn superhelden.

Je kan ook de zoektermen “Manzotti: Excelsior” en “Stan Lee’s Universe” ingeven. Bij die laatste term krijg je enkel content te zien van Marvel.

Perfect dus om alle films en series van Marvel te vinden zonder ze elk afzonderlijk te moeten opzoeken.

(Lees hier tips voor een citytrip naar New York.)

Disney+

Het is echter niet duidelijk of deze ‘Easter egg’ op Netflix blijft. Zo zullen de films en series van Marvel wellicht mee verhuizen van Netflix naar Disney+, de langverwachte streamingdienst van Disney.

Toch zou het kunnen dat we nog content van Marvel zullen zien op Netflix. Zo is Spider-Man 3 een productie van Sony Pictures en zijn Marvel-series zoals Daredevil en Jessica Jones speciaal voor Netflix geproduceerd.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...