Netflix kondigt Zuid-Koreaanse film ‘Uprising’ aan

Netflix heeft een nieuwe Zuid-Koreaanse film aangekondigd. Het gaat om het historische drama Uprising, waaraan Park Chan-woo, de regisseur van de gelauwerde films Oldboy, The Handmaiden en Decision to Leave, meeschreef.

Volgende maand verschijnt er op Netflix een nieuwe Zuid-Koreaanse film. Uprising wordt een historisch drama dat zich afspeelt tijdens de Joseon-dynastie in Zuid-Korea. Specifiek zal de film gaan over de periode waarop Koning Seon-jo aan de macht was (1567-1608).

Uprising

We bevinden ons dus in de late 16de eeuw, waarin de Lee Jong-ryeo (Park Jeong-min) volgen. Hij is de enige zoon van de machtigste militaire familie in Joseon, de toenmalige naam voor Korea. Hij groeide op met zijn persoonlijke dienaar Cheon-young (Gang Dong-won), waarmee hij doorheen de jaren een hechte band kreeg. Ondertussen zijn ze allebei volwassen. Daarbij is Cheon-young nog altijd van een lagere sociale klasse, maar hij blinkt uit in zwaardvechten.

Ondertussen staat Joseon onder spanning, want Japan valt het land binnen. Op dat moment verlaat Koning Seon-jo (Cha Seung-won) zijn volk en vlucht hij naar het noorden. Het volk neemt het heft in eigen handen en vormt een leger. De inwoners riskeren hun leven om hun land te beschermen tegen de Japanse indringers. De Koning ziet de leden van dit leger als verraders, waardoor Jong-ryeo en Cheon-young tegenover elkaar komen te staan. Jon-ryeo staat aan de kant van de Koning, terwijl Cheon-young deel uitmaakt van het leger.

Park Chan-wook

De film is geregisseerd door Kim Sang-man, die eerder al verantwoordelijk was voor Midnight FM. Het script werd verzorgd door Shin Cheol en Park Chan-wook. Die laatste is de regisseur van de Zuid-Koreaanse topfilms Oldboy, The Handmaiden en Decision to Leave.

Uprising gaat in première tijdens het Busan International Film Festival op woensdag 2 oktober, waar het de openingsfilm zal zijn. Vanaf vrijdag 11 oktober is de film ook te vinden op Netflix.

Bekijk hier de aankondiging van de film:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...