Netflixdocumentaire over girlgroup KATSEYE krijgt releasedatum

We wisten al dat Netflix een documentaire zou uitbrengen over de nieuwe girlgroup KATSEYE. En nu heeft deze documentaire een releasedatum gekregen. In de documentaire zullen we zowel de vorming van de groep volgen als de eerset maanden van de zes leden als KATSEYE

Vorig jaar ging HYBE, het Zuid-Koreaanse label achter de K-popgroepen BTS, LE SSERAFIM en ENHYPEN, op zoek naar leden voor een internationale girlgroup. Die zoektocht gebeurde in het programma Dream Academy. En nu krijgt de groep een nieuwe reeks over het proces van de samenstelling van de groep én de eerste maanden als KATSEYE. We zullen dus een unieke blik krijgen op de voorbereidingen van het zestal op hun debuut.

KATSEYE

In 2021 lanceerden HYBE en het Amerikaanse label Geffen Records een oproep voor leden voor een nieuwe girlgroup. Er werden audities gehouden in Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit meer dan 120.000 inschrijvingen werden twintig meisjes gekozen die te zien waren in het programma Dream Academy. In dit programma moesten de meisjes verschillende opdrachten uitvoeren, die uiteindelijk zouden leiden tot een groep met zes internationale leden.

KATSEYE bestaat uit de Ghanees-Zwitserse Manon, de Filippijnse Sophia, de Venezuelaans-Cubaans-Amerikaanse Daniela, de Indiaas-Amerikaanse Lara, de Chinees-Amerikaanse Megan en de Zuid-Koreaanse Yoon-chae.

Pop Star Academy: KATSEYE

De documentaire Pop Star Academy: KATSEYE zal de twintig deelnemers van Dream Academy volgen. Daarbij zullen we beelden van achter de schermen te zien krijgen die een blik zullen werpen op wat er allemaal komt kijken bij het vormen van een girlgroup. Ondertussen maakte KATSEYE haar debuut met het toepasselijke nummer Debut en op vrijdag 26 juli verschijnt hun tweede single Touch.

De documentaire is geregisseerd door Nadia Hallgren, die eerder ook al verantwoordelijk was voor de documentaire Becoming over Michelle Obama. Pop Star Academy: KATSEYE zal vanaf woensdag 21 augustus te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de videoclip van Debut van KATSEYE:

Pop Star Academy: KATSEYE verschijnt op woensdag 21 augustus op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...