Nicki Minaj aangeklaagd door Tracy Chapman omdat ze haar muziek gebruikte zonder toestemming

Nicki Minaj aangeklaagd door Tracy Chapman omdat ze haar muziek gebruikte zonder toestemming

Nicki Minaj wordt aangeklaagd door Tracy Chapman omdat Minaj zonder haar toestemming haar muziek gebruikt heeft. Het management van Chapman zou aan Minaj gevraagd hebben om haar vergissing recht te zetten, maar dat deed die laatste dus niet.

Een tijd geleden postte Nicki Minaj een reeks tweets, die ondertussen verwijderd zijn, waarin ze schreef dat ze het lied Sorry opgenomen had met “één van de beste rappers allertijden”. Daarmee doelde ze op de rapper Nas. Maar haar song bestond uit samples van Baby Can I Hold You van Chapman.

De helft overgenomen

Nu klaagt Chapman Minaj aan. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Na de release van Sorry vroeg Minaj meermaals aan Chapman of ze samples van Baby Can I Hold You mocht gebruiken en dat werd telkens geweigerd. Volgens Chapman zijn in Sorry de helft van de songteksten uit Baby Can I Hold You terug te horen en ook de melodielijn komt in het nummer terug.

“Sis said no”

Sis said no“, schreef ze ook op Twitter. Daarme duidde Minaj duidelijk op het antwoord van Chapman. Minaj was ook van plan om Sorry op haar nieuwe plaat ‘Queen’ te zetten, maar dat ging dus niet door.

Chapman eist nu dat de rechter verbiedt dat Minaj en haar team het nummer nogmaals mogen uitbrengen. Ook wil ze een schadevergoeding.

Gesponsorde artikelen